SOCIAL 29 iulie 2021

Cea mai mare rată a șomajului din județ, 20%, în Vâlcele; la nivel de județ este sub 5%

de Iulia Drăghici - Taraș | 568 vizualizări

Dintre localitățile județului Covasna, cele mai mari rate ale șomajului se înregistrează la Vâlcele, Bățanii Mari și Belin, informează AJOFM Covasna. La nivel județean, tendința în ceea ce privește numărul șomerilor este în scădere, mai arată datele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Am ajuns luna aceasta să avem rata de acum un an de zile. A coborât rata șomajului. Acest 4,64% este ca acum un an de zile, în perioada similară, mai – iunie. Am putea să spunem că și din acest punct de vedere se simte o reașezare a situației locurilor de muncă”, a spus directorul AJOFM. 

Tot acesta a precizat și că cea mai mare rată a șomajului din județul Covasna este la Vâlcele, 20%, dar ridicată este și la Bățanii Mari și Belin, unde este 16%. Creșterea numerelor în anumite locații din județ se pune pe seama revenirii în țară a unor persoane, care anterior fuseseră la muncă peste hotare, a spus șeful de la AJOFM. 

La Vâlcele am ajuns la 20% rata șomajului, pe care n-am mai avut-o de foarte multă vreme. În zonele urbane e acceptabilă: 1% în Sfântu Gheorghe, 1,5% în Târgu Secuiesc, Baraolt, 1,6%, Covasna, 2,2 și Întorsura 1,9%. De altfel, rezultă și faptul că în șomaj sunt doar 833 de persoane. Deci tendința este de scădere. Vom ajunge presupun, într-un timp foarte, foarte scurt la 400, 500 de persoane”, a spus Kelemen Tibor. 

În total, la nivelul AJOFM Covasna sunt înregistrați 3980 de șomeri, însă doar 833 sunt beneficiari de indemnizație de șomaj. Din totalul șomerilor înregistrați aici, 48,92% sunt femei. Cei mai mulți dintre șomerii din județ au vârste cuprinse între 30 și 49 de ani. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.