SOCIAL 23 septembrie 2020

Cea mai frumoasă zi, de la motocicliști, pentru tinerii cu dizabilități

de Iulia Drăghici - Taraș | 1729 vizualizări

Aproape 20 de tineri cu dizabilități, beneficiari ai serviciilor de la Casa Írisz din Sfântu Gheorghe, vor participa duminică, 27 septembrie, la o nouă ediție a evenimentului „Cea mai frumoasă zi”. Atunci, cu ajutorul comunității motocicliștilor covăsneni, ei vor face câte o tură, pe două roți, până la Ariușd și înapoi. 

Noi, motocicliștii, o să îi plimbăm pe tineri până la Ariușd. Până acolo o să fie o mică plimbare și revenim la Sfântu Gheorghe. (...) Am invitat alături de noi și comunitatea de ATV-iști, de obicei vin și de acolo doi, trei. Contează să facem o zi frumoasă pentru copii”, ne-a spus reprezentantul Asociației „Free Adventurer Bikers”, Szánthó Zoltán, unul dintre partenerii în organizarea evenimentului. 

Scopul activității care duminică ajunge la a șaptea ediție este de a oferi tinerilor cu dizabilități o experiență care altfel le-ar fi greu accesibilă. Acțiunea în sine este benefică și motocicliștilor și totodată, este și un mesaj pentru întreaga comunitate covăsneană să înțeleagă și că aceștia sunt oameni responsabili, interesați și atenți la nevoile celor din jur. 

Ideea noastră este să oferim clipe extraordinare persoanelor cu dizabilități, care nu prea au șansa de a avea acces la astfel de experiențe. (...) Prin această acțiune, noi am dori să le dăruim câteva clipe extraordinare, unice. Pe de altă parte, evenimentul dăruiește foarte mult și motocicliștilor. Despre motocicliști, comunitatea știe în general că sunt oameni foarte duri. Ei, având inițiativa acesta, să vină să ia ca pasager, să aibă grijă, că este o responsabilitate enormă, o persoană cu dizabilități, primesc o bucurie că au făcut ceva frumos pentru un om. În plus, și societatea vede că acești oameni sunt oameni care dau atenție problemelor societății și sunt interesați de problemele celor defavorizați”, ne-a explicat unul dintre organizatorii principali, Makai Péter de la Casa Írisz. 

Anul trecut, la eveniment au luat parte 38 de motocicliști și cam tot atâtea persoane cu dizabilități. De această dată, însă, acțiunea a fost limitată din punct de vedere al participanților, pe fondul restricțiilor date de COVID-19, astfel că spre deosebire de alți ani, acum vor lua parte doar aproximativ 20 de beneficiari ai serviciilor de la Casa Írisz și motocicliștii. 

Vom lua toate măsurile de igienă, dezinfecție și vom măsura temperatura, dar în esență tinerii vin în fiecare zi la noi și știm că nu au de unde să ia virusul. (...) Din păcate, COVID-ul nu ne permite să facem un eveniment mai mare, pentru că ne-am dori să fie cât mai mulți, dar locurile sunt limitate. Am hotărât totuși să avem acest eveniment și în anul acesta”, a mai spus Makai Péter. 

Sursa foto: Facebook/ Zoltan Szantho. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.