SOCIAL 16 septembrie 2021

Ce spun aleșii județeni despre faptul că Târgu Secuiesc ar putea deveni Capitala Tineretului din România

de Iulia Drăghici - Taraș | 1153 vizualizări

Subiectul calificării municipiului Târgu Secuiesc în finala concursului pentru titlul de „Capitala Tineretului din România” a fost discutat miercuri în ședința ordinară a Consiliului Județean Covasna. Cu acest prilej, președintele Tamás Sándor i-a informat pe aleșii județeni că în cazul dobândirii acestei titulaturi, CJ va sprijini autoritățile locale, chiar și cu fonduri, pentru derularea activităților necesare. 

Municipiul Târgu Secuiesc, împreună cu orașul Covasna și satele din jur, este candidat la Capitala Tineretului din România și suntem în runda finală a competiției. În octombrie o să fie finalul. Vrem să devenim capitală și sperăm să putem pune zona și orașul pe harta mintală a tinerilor din România”, a spus, la secțiunea diverse, consilierul județean Szöllősi Tamás. 

Ca răspuns, președintele CJ i-a informat pe aleșii județeni că, dacă va fi cazul, și județul va sprijini demersurile municipiului Târgu Secuiesc. 

Am discutat cu domnul consilier ca în cazul în care va câștiga această posibilitate, atunci, desigur, în derularea proiectelor, care vor avea loc în 2023, Consiliul Județean va sprijini financiar. Dar asta o să vedem pe parcurs. Încă nu am semnat această scrisoare de intenție, dar aș vrea să vă informez că avem această intenție și desigur, când va fi cazul, o să aducem în fața Consiliului”, a spus, în plenul ședinței, Tamás Sándor. 

Pe lângă Târgu Secuiesc, și Craiova și Târgu-Jiu au intrat în finala pentru Capitala Tineretului din România 2023, după prima rundă a procesului de jurizare.

În runda a doua, oraşele finaliste trebuie să îşi dezvolte dosarul de candidatură şi să îl depună până pe data de 1 octombrie, iar câştigătorul va fi anunţat în cadrul ediţiei a VI-a a Summitului Tinerilor, ce va avea loc în 9 octombrie la Constanţa. 

Oraşul câştigător va primi un premiu în valoare de 50.000 de euro şi va deţine titlul de „Capitala Tineretului din România” în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2023. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.