SOCIAL 23 mai 2022

Ce rezultate a avut Bursa Locurilor de Muncă de la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 695 vizualizări

Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată la Sfântu Gheorghe vineri de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, a oferit șansa de a găsi un loc de muncă pentru 26 de persoane, potrivit unui bilanț întocmit după eveniment. Au luat parte 21 de agenți economici care au prezentat 196 de locuri de muncă. 

Conform raportului întocmit de organizatori, la Bursă au fost prezenți 134 de participanți, din care 26 au fost selectați în vederea încadrării. 

Nu au fost persoane care să fie încadrate pe loc în urma Bursei locurilor de muncă din Sfântu Gheorghe. 

Bilanțul mai arată și că AJOFM Covasna a transmis invitația participării la eveniment către 1.367 de agenți economici și s-au prezentat 21. 

Evenimentul a avut loc în 20 mai a.c., la Complexul Golgota, din Sfântu Gheorghe (str. Andrei Șaguna, nr. 7). 

Spre deosebire de edițiile trecute, la Bursa de anul acesta, organizată după doi ani de pauză din cauza restricțiilor pandemice, nu au fost invitați beneficiarii de venit minim garantat, pentru a evita înghesuiala și aglomerația, ci doar șomeri și tineri care sunt în căutarea unui serviciu. 

Directorul AJOFM Covasna, Kelemen Tibor, spunea înainte de eveniment că Bursa este o acțiune așteptată și pentru că este un moment având scopul de a vedea cum reacționează piața la cerere și ofertă. 

La sfârșitul lunii martie 2022, în evidențele AJOFM Covasna erau înregistrați 3781 șomeri (din care 1841 femei), rata șomajului fiind de 4,44%. 

Bursa Generală a Locurilor de Muncă a fost organizată vineri în 77 de locații din țară, potrivit ANOFM. 

Sursa foto: Facebook/ Ajofm Covasna Ajofm Covasna

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.