SOCIAL 14 ianuarie 2022

Câți tineri au accesat, până acum, programul de sprijin la plata chiriei de la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1277 vizualizări

Programul pentru sprijinirea tinerilor care locuiesc la Sfântu Gheorghe la plata chiriei, lansat în 10 decembrie 2021, a înregistrat 11 cereri până în prezent, ne-au spus reprezentanții Biroului de Tineret. Dintre acestea, șapte în luna decembrie și patru în ianuarie până în prezent. 

Dintre cele șapte cereri, în decembrie au fost aprobate patru dosare. Pentru luna ianuarie, înscrierile mai sunt deschise până vineri, în data de 14, urmând ca rezultatele să fie prezentate joi, pe 20 ianuarie. Astfel se procedează în fiecare lună pentru noile contracte înregistrate. 

De precizat este că cei cărora li se aprobă dosarul, primesc subvenția pentru plata chiriei până nu mai sunt îndeplinite condițiile (trece de pragul de vârstă de 35 de ani, expiră contractul de chirie, etc.), deci nu trebuie depus dosar periodic. Totuși, beneficiarii trebuie să prezinte din trei în trei luni o anexă, mai exact o dovadă că banii oferiți de primărie au fost, într-adevăr, folosiți pentru scopul pentru care au fost primiți, adică plata chiriei. 

Din 10 decembrie, la Sfântu Gheorghe tinerii pot depune cereri pentru a primi de la primărie un sprijin de maxim 50 de euro/lună, dar nu mai mult de 25% din valoarea totală lunară a chiriei. Beneficiarul va suporta diferența de preț a chiriei din fondurile proprii. 

Pentru a beneficia de acest sprijin, printre altele, solicitantul trebuie să fie major, în vârstă de sub 35 de ani la data soluționării cererii; să aibă domiciliul sau reședința în Sfântu Gheorghe; să fie absolvent de liceu sau școală profesională; locul de muncă să fie în Sfântu Gheorghe; să aibă un contract de închiriere valabil pe o perioadă de cel puțin 4 luni, înregistrat la ANAF; să nu dețină sau să nu fi deținut în ultimii 5 ani o cotă-parte mai mare de jumătate dintr-o locuință; să nu fie rudă până la gradul IV inclusiv cu proprietarul imobilului de la care închiriază locuința; să nu aibă datorii la bugetul local”, se arată într-un comunicat de presă, transmis înainte de lansarea programului. 

Viceprimarul din Sfântu Gheorghe, Vargha Fruzsina a spus în același context că programul multianual de Sprijin acordat tinerilor pentru închirierea unor locuinţe se adresează celor care își doresc să devină independenți.  

Primarul Antal Árpád a spus joi, într-o conferință de presă, că programul este inclus în planul de buget pe anul 2022 și că va continua atât timp cât se va dovedi că este util. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.