SOCIAL 30 octombrie 2019

Câți bani va acorda Consiliul Județean olimpicilor, în 2019/2020

de Iulia Drăghici - Taraș | 1402 vizualizări

Cuantumul premiilor a fost stabilit în ședința ordinară a lunii octombrie  

Între 80 și 500 de lei vor primi în acest an școlar, de la Consiliul Județean, elevii covăsneni care se vor remarca prin rezultate deosebite la competițiile și olimpiadele județene și naționale. 

În cea mai recentă ședință de CJ, din 24 octombrie, consilierii județeni au aprobat modificarea anexei la Hotărârea de Consiliu Județean care stabilește suma stimulentelor financiare acordate elevilor care au obținut distincții, medalii și premii speciale la olimpiadele și concursurile școlare județene și cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea acestora. 

„Art. 13 al regulamentului stabilește cuantumul maxim al categoriilor de premii, aici producându-se o inversare a sumelor ce revin formațiilor cu un număr de până la 20 de elevi cu sumele ce revin pentru formații cuprinse între 20-60 de elevi. Propunem modificarea art. 13 al regulamentului care stabilește cuantumul maxim al categoriilor de premii, după cum urmează:

Premii individuale (cuantum maxim): Premiul I -  140 de lei, Premiul II- 110 lei, Premiul III – 80 de lei; 

Premii pentru formații cu un număr de până la 20 elevi: Premiul I – 220 de lei, Premiul II – 160 de lei; Premiul III – 130 de lei; 

Premii pentru formații cu un număr de 20 - 60 elevi: Premiul I – 500 de lei;  Premiul II- 400 de lei, Premiul III – 300 de lei”, arată Hotărârea adoptată joia trecută. 

Președintele Consiliului Județean Covasna a susținut în plen că modificarea este pozitivă și că CJ va continua să îi sprijine pe tinerii dornici de performanță. 

Știți foarte bine, pentru că împreună am aprobat, anul ăsta peste 600 de elevi și aproape 300 de profesori au primit stimulente financiare. E vorba de acei copii care au obținut locul I, II sau III la olimpiade județene și desigur și sportivi și profesorii atât de sport, cât și de alte materii, care s-au ocupat de pregătirea copiilor. Acum am clarificat puțin cuantumul premiilor. Modificarea înseamnă o modificare în bine. Și anul viitor vom continua acest program. Dacă nu mă înșel, anul acesta am alocat 220.000 de lei pentru școlile județului și aceste transferuri de bani s-au făcut prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean”, a declarat, în cadrul ședinței, Tamás Sándor. 

În anul școlar 2018-2019, peste 600 de elevi și 300 de cadre didactice au primit premii în bani de la Consiliul Județean Covasna pentru performanțele excepționale obținute la olimpiadele și concursurile școlare județene. Suma investită în acest sens a fost de 228.000 de lei. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.