SOCIAL 8 martie 2019

Cât au încasat în 2018 ONG-urile din Sfântu Gheorghe din donația de 2%

de Iulia Drăghici - Taraș | 806 vizualizări

Suma reprezintă doar 55,6% din totalul cât ar fi putut ajunge anul trecut la organizațiile locale

Aproape 900.000 de lei au ajuns anul trecut în bugetele organizațiilor non-guvernamentale din Sfântu Gheorghe prin donația de 2% din impozitul pe venit a contribuabililor covăsneni. Anul acesta, ultima zi pentru depunerea formularelor la ANAF este 15 martie.

Datele au fost făcute publice de primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, care a dorit astfel să transmită un îndemn către populație de a nu ezita să direcționeze fondurile, astfel încât acestea să nu se întoarcă la bugetul de stat.

„La nivelul municipiului Sfântu Gheorghe de exemplu, anul trecut au fost 894.240 de lei dați către ONG-uri. Asta reprezintă 55,6% din suma care putea fi acordată, însemnând că o sumă aproape identică a intrat în bugetul de stat, în condițiile în care noi considerăm că ONG-urile din județul nostru, din orașul nostru fac o activitate importantă și trebuie sprijinite. Practic, aici nu este vorba de bani care se dau de la oameni, ci vorbim despre bani care astfel nu vor intra în bugetul de stat, ci intră în bugetele ONG-urilor”, a spus joi, în cadrul unei conferințe de presă, Antal Árpád.

Contribuabilii care vor să doneze deducerile din impozitul pe veniturile din salarii sau pensii către ONG-uri trebuie să completeze formularul 230. Acesta poate fi depus la ANAF de către contribuabilii care obțin venituri din salarii și din pensii sau, dacă administrația financiară acceptă, colectarea și depunerea se poate face și la comun de către ONG-uri sau unități de cult.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.