SOCIAL 25 iunie 2021

Card pentru reduceri la bazele de agrement din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2250 vizualizări

De „Sepsi Card” vor putea beneficia locuitorii municipiului, dar și elevii din alte zone care învață aici 

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat în ședința ordinară de joi, 24 iunie, proiectul de hotărâre privind instituirea Programului multianual de interes local „SEPSI CARD” pentru susținerea activităților sportive în Municipiul Sfântu Gheorghe. Astfel, locuitorii municipiului, dar și elevii din alte zone care învață aici, vor putea face o cerere pentru a primi un card care să le asigure acces cu reduceri la spațiile de agrement aflate în administrarea Sepsi ReKreativ: baza de înot și recreere, pârtiile de schi și patinoar. 

Scopul acestui demers, arată documentele oficiale adoptate de autorități, este promovarea unui stil de viață sănătos și creșterea calității vieții „prin înlesnirea accesului cetățenilor cu domiciliul/reședința în municipiul Sfântu Gheorghe prin folosirea cardului SEPSI CARD, inclusiv a elevilor care nu au domiciliul/reședința în municipiul Sfântu Gheorghe, dar frecventează cursurile învățământului preuniversitar în această localitate, la serviciile publice asigurate de către Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe și a entităților aflate sub autoritatea Consiliului Local, prin acordarea unor categorii de facilități”, se arată în Regulamentul adoptat tot joi. 

Este cunoscut faptul că, de pildă, în fiecare vară, ștrandul din Sfântu Gheorghe ajunge să fie vizitat de turiști din mai multe zone ale țării pentru că i-a mers vestea că sunt prețuri mai mici decât în marile orașe și condiții bune. La fel se întâmplă și iarna, la pârtiile de schi din Șugaș Băi. 

Primarul din Sfântu Gheorghe spune că prin acest program autoritățile doresc să vină în sprijinul locuitorilor din taxele și impozitele cărora s-au construit aceste facilități. 

„Am spus de foarte multe ori că noi suntem un oraș mic și încercăm să oferim servicii la nivelul unui oraș mare. În foarte multe orașe mari, aceste servicii sunt oferite de către partea privată, de firme. Noi fiind un oraș mai mic, probabil pe considerente economice, nu se pot realiza aceste investiții și de aceea am fost nevoiţi să le realizăm noi, fie că vorbim de pârtie de schi, fie că vorbim de cinematograf, de teatre, de ștrand. Aceste investiții le facem, evident, parțial din taxele și impozitele plătite de cetățenii din orașul nostru, de care beneficiază și alții, din alte județe, care nu contribuie prin taxe și impozite la bugetul local. De aceea am decis și am propus societății care administrează aceste baze, să venim cu o formulă prin care, chiar am încercat să oferim un preț un pic mai mic pentru cei din Sfântu Gheorghe, față de anii precedenți, pentru a intra, de exemplu, la ștrand, însă cei care vin din alte zone vor trebui să plătească mai mult. Aici am făcut o diferențiere, în sensul în care dacă vorbim despre adulți, condiția este să locuiască în municipiul Sfântu Gheorghe, iar dacă vorbim despre copii, condiția este să învețe în Sfântu Gheorghe”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, primarul Antal Árpád. 

Pentru a obține legitimația, beneficiarii trebuie să depună un dosar cu o serie de documente la sediul secretariatului Sepsi Rekreativ S.A din municipiul Sfântu Gheorghe, str. Lunca Oltului (incinta Arena Sepsi) sau la sediul Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe, str. 1 Decembrie 1918, nr. 2, în zilele de lucru, între orele 9,00 - 15,00.

Dosarul trebuie să cuprindă o cerere tip, o copie după un act de identitate sau, după caz, carnet de elev, declarație pe propria răspundere că nu are datorii la bugetul local (elevii nu au obligația de a declara cu privire la datoria la bugetul local) și o fotografie de mărime 2,5x2,5 cm.

Legitimațiile tip „SEPSI CARD” se vor emite pentru o valabilitate de 2 ani și vor putea fi ridicate de la sediul Sepsi Rekreativ SA în termen de 72 de ore de la depunerea cererii.

Cel mai probabil, în perioada următoare autoritățile locale vor da și startul oficial al acestui program. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.