SOCIAL 19 iulie 2022

Campanie împotriva traficului de persoane: Închisoarea nu este doar între gratii!

de Iulia Drăghici - Taraș | 689 vizualizări

Reprezentanții ANITP (Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane) – Centrul Regional Brașov informează că va începe și în județele Brașov și Covasna campania națională „Închisoarea nu este doar între gratii! Libertatea unei victime a traficului de persoane depinde de alegerile tale!”. Aceasta face parte din proiectul „Continuarea consolidării capacității de combatere a traficului de persoane cu accent pe prevenire, cooperare și recuperarea produselor infracțiunii”, finanțat de Comisia Europeană.

Scopul campaniei îl constituie prevenirea traficului de persoane prin creșterea gradului de conștientizare a opiniei publice cu privire la rolul cererii în mecanismul traficului de persoane. 

Această campanie răspunde necesității abordării cererii care favorizează traficul de persoane și include demersuri pentru diminuarea acesteia, contribuind astfel la atingerea obiectivelor stabilite la nivel european, prin Convenția Consiliului Europei și Directiva 36/2011, care prevăd măsuri exprese pe care statele trebuie să le ia pentru reducerea și descurajarea cererii.

Campania se va derula pe o perioadă de 6 luni, până în luna decembrie 2022, și cuprinde activități specifice derulate în mediul outdoor și online, iar promovarea campaniei va fi susținută de două persoane publice, cu mare notorietate în ceea ce privește publicul țintă, Dorian Popa și vloggerul Zaiafet. 

Ne dorim ca prin materialele realizate să putem accesibiliza și promova mesajele antitrafic destinate descurajării cererii în rândul cetățenilor români, și astfel să putem contribui la popularizarea unui trend de conștientizare și denunțare a comportamentelor care conduc la exploatarea persoanelor vulnerabile”, se arată în comunicatul de presă transmis luni redacției Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro. 

Campania va promova și numărul Tel Verde 0800 800 678 și site-ul ANITP, anitp.mai.gov.ro, pentru a îndemna publicul să caute informații suplimentare. 

Conform unor date publicate pe site-ul amintit, „în anul 2021, au fost identificate și notificate sistemului românesc anti-trafic 505 victime ale traficului de persoane, această valoare măsurând atât dimensiunea traficului intern, cât și a celui internațional ale cărui victime au fost cetățeni români. În 2021 se păstrează tendința de scădere a numărului victimelor observată încă din anul anterior, fiind identificate cu 15% mai puține victime decât în anul 2020”. Dintre acestea, două au fost din județul Covasna. Cele mai multe, 36, au fost în Dolj, dar și în județul vecin Brașov au fost multe, 34. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.