SOCIAL 29 iulie 2022

Campanie de sprijin pentru o familie din Barcani, rămasă fără casă după un incendiu

de Iulia Drăghici - Taraș | 849 vizualizări

O familie cu doi copii din Barcani a rămas fără locuință, după ce aceasta a fost miercuri cuprinsă de flăcări. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este, potrivit ISU Covasna, efectul termic provenit de la un aparat electrocasnic (frigiderul) lăsat sub tensiune. Primarul din Barcani a transmis miercuri seara un apel de solidaritate, îndemnându-i pe cei care pot și vor să dea o mână de ajutor familiei. 

Să fim solidari!

În urma incendiului de ieri din zona „Pătul”, Com. Barcani, o casă îngrijită și un adăpost de animale au ars în proporție de 80%, urmând a se demola și restul. 

Cele două familii vă cer sprijinul pentru a-și putea reconstrui atât casa, cât și adăpostul de animale. 

În casa arsă, locuia o familie cu doi copii mici, care în acest moment a rămas fără un acoperiș deasupra capului.

Oricui i se poate întâmpla să piardă tot ce a agonisit o viață întreagă, în câteva clipe. 

Cei care doresc să sprijine, pot lăsa ceea ce vor să ofere la Primăria Barcani, sau prin transfer direct în contul: RO87 RZBR 0000 0600 2374 2196 - Iuliana Busuioc”, a transmis, printr-o postare pe Facebook, pe grupul „Împreună pentru Barcani”, primarul din Barcani, Nicolae Pastor. 

Incendiul a izbucnit în 27 iulie, înainte de ora 10:00. Pompierii au luptat mai bine de o oră cu flăcările. 

A ars acoperișul pe o suprafață de 100 de metri pătrați, au fost distruse bunuri și mobilier din locuință, dar și 200 de kilograme de fân dintr-un adăpost din apropiere. 

Au intervenit două echipaje cu autospeciale cu apă și spumă de la Stația de Pompieri Întorsura Buzăului. În sprijin a fost și un echipaj de prim ajutor de la SAJ, care a oferit asistență medicală unei persoane care a suferit un atac de panică. 

Sursa foto: Facebook/Nicolae Pastor/„Împreună pentru Barcani”. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.