SOCIAL 8 mai 2018

Campanie de mers cu bicicleta la Șugaș Băi, în fiecare luni seara

de Iulia Drăghici - Taraș | 1824 vizualizări

Inițiativa face parte din acțiunea „Cycle to Work”

Coordonatorii campaniei „Cycle to Work” extind programul și pentru seara, însă de această dată sub denumirea „Cycle to Șugaș Băi”. Pasionații de ciclism se vor putea alătura inițiativei în fiecare luni, de la ora 18:00, pentru a parcurge în grup un traseu din centrul reședinței de județ până la Șugaș Băi și retur.

Ruta, una dintre favoritele pasionaților de ciclism din Sfântu Gheorghe, a fost aleasă de inițiatorii campaniei pentru că este de dificultate medie și pentru că vine la pachet și cu peisajul natural de excepție. Mai mult, în cursul lunii mai se va lansa și o a treia parte a programului „Cycle to Work”, derulată în fiecare miercuri seară de amatorii de mers cu bicicleta tot către Șugaș Băi.

„În acest an am vrut să oferim ceva mai mult decât ceea ce am făcut și anul trecut și ne-am gândit că și după amiază (în special pentru cei care lucrează ore incomode și nu se pot bucura de ofertele partenerilor) să oferim ceva. Îi avem ca target pe cei care în mod normal nu fac zilnic ture spre Șugaș (sunt mulți care fac), să fie și o motivație în plus pentru acest sport sănătos. (...) Tura la Șugaș este un efort, dar într-o oră este făcut, deci nici nu ia mult timp, majoritatea cicliștilor din Sfântu Gheorghe practică acest traseu, este frumos și ești mai aproape de natură. În plus, băieții de la Vocalcycle vor lansa în cadrul acestei luni un eveniment asemănător tot de la 18:00, în fiecare miercuri. Acela va porni de la service-ul VocalCycle str. Borviz nr. 50”, ne-a declarat unul dintre inițiatorii campaniei „Cycle to Work”, Csanád Birtalan, care a subliniat că întâlnirile de lunea seara vor debuta din Piața Kálvin.

„Voiam să avem și alte programe în afară de cel de a merge cu bicicleta la muncă. Astfel, în cadrul „Cycle to Work” ne-am gândit să organizăm și pentru cei care vor să facă bicicletă ca sport să ne ducem la Șugaș Băi. Este o destinație favorită a oamenilor de la noi. Traseul nu e nici prea departe, nici prea ușor, nici prea greu. Pentru un ciclist care are cât de cât un pic de experiență și o bicicletă cât de cât normală, bănuiesc că se poate face fără niciun fel de problemă. Așa că ne vom întâlni în fiecare luni și în fiecare miercuri în luna mai, la ora 18:00 și ne ducem la Șugaș”, ne-a explicat un alt coordonator al campaniei, Kiss Bence.

Campania „Cycle to Work” a debutat la Sfântu Gheorghe în mai 2017. Atunci, cei care se alăturau în fiecare dimineață inițiativei de a merge la muncă cu bicicleta primeau drept premiu-motivațional din partea câtorva firme din centrul orașului cafea gratis, pâine cu untură și paprika sau diverse prăjituri. Peste 150 de persoane s-au raliat astfel mișcării „Cycle to work”. În cadrul evenimentului de lansare din 2018, de la începutul lunii mai, peste 30 de persoane au reluat proiectul, însă, potrivit organizatorilor, campania se va extinde prin multe alte inițiative, toate în scopul de a promova mișcarea și sportul pentru o viață sănătoasă.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.