SOCIAL 24 februarie 2021

Campania „Dar din dar de… Mărțișor” va avea loc și în contextul pandemic, la Întorsura Buzăului

de David Leonard Bularca | 916 vizualizări

S-au strâns deja peste 600 de mărțișoare, însă organizatorii mai așteaptă donații până pe 27 februarie 

Intrarea în luna martie se marchează, deja pentru al patrulea an la rând, diferit la Întorsura Buzăului, prin campania „Dar din dar de… Mărțișor”. Voluntarii Centrului de Tineret din oraș strâng și recondiționează mărțișoarele pe care le vor dărui în perioada 1-8 martie 2021 femeilor din oraș. Din cauza riscului de răspândire a virusului SARS-COV-2, s-au luat în calcul două variante în care campania se va putea desfășura, în funcție de scenariul epidemiologic în care se va afla orașul în perioada acțiunii. Până pe 27 februarie cei care vor să ajute la reușita campaniei, pot dona în continuare mărțișoare, la sediul Centrului de Tineret, de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”.

Contextul în care ne aflăm i-a făcut pe organizatori să gândească două variante în care se va putea desfășura acțiunea din acest an. 

„Cea de a patra ediție a Campaniei „Dar din dar de...Mărțișor” a debutat timid, pe fondul unei stări de incertitudine cauzată de pandemia de COVID-19. Așa cum am procedat la toate acțiunile Centrului de Tineret din ultimele luni, pentru Campania „Dar din dar de...Mărțișor” am proiectat două scenarii: dacă vineri, rata de infectare ne va situa în scenariul verde, mărțișoarele dezinfectate vor fi oferite direct de către voluntarii Centrului de Tineret, care vor purta mască și mănuși și vor respecta distanțarea fizică. Dacă vineri, rata de infectare ne va situa în scenariul galben, voluntarii vor distribui mărțișoarele dezinfectate la cutiile poștale din oraș, respectând toate normele sanitare pentru prevenirea contaminării”, ne-a spus, marți, coordonatoarea Centrului de Tineret, Doina Pătrunjel. 

Se plănuiește organizarea unui atelier de confecționare a mărțișoarelor

Numărul mai mic de mărțișoare strâns în acest an, față de anii precedenți ai campaniei, i-a făcut pe organizatori să ia în calcul ca în vara acestui an să organizeze un atelier în care voluntarii să învețe cum pot confecționa mărțișoare. 

„Spre deosebire de anii trecuți, când numărul mărțișoarelor colectate a fost mult mai mare (peste 1.000), anul acesta „recolta” a fost mai slabă. Pe de-o parte - campania putea fi oricând anulată din cauza pandemiei, pe de altă parte - primele trei ediții ale campaniei au epuizat „rezervele” de mărțișoare reciclabile din zonă. De aceea, pe durata vacanței de vară, Centrul de Tineret va organiza un atelier de confecționare a mărțișoarelor, folosind tehnici tradiționale și moderne. În felul acesta, vom asigura succesul celei de a cincea campanii”, ne-a mai spus Doina Pătrunjel.

Ca în fiecare an, organizatorul activității este Centrul de Tineret din Orașul Întorsura Buzăului, iar la această ediție a campaniei este partener și Consiliul Școlar al Elevilor (CȘE) de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”. 

Sursa foto: Facebook/ Centrul de Tineret Întorsura Buzăului. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.