SOCIAL 4 martie 2020

Câine lăsat să agonizeze pe marginea drumului mai bine de 36 de ore

de Iulia Drăghici - Taraș | 2389 vizualizări

Peste 36 de ore a stat un câine pe marginea drumului național 11, în zona localității Chichiș, după ce a fost, cel mai probabil, lovit de o mașină, potrivit voluntarilor de la Asociația pentru câini fără stăpân AMY, care l-au salvat marți. 

Cazul a ajuns în atenția voluntarilor de la Asociația AMY după ce au fost informați telefonic, de o cunoștință a unei persoane care a trecut prin zonă și a văzut câinele agonizând.  Animalul a fost găsit pe marginea drumului, lângă benzinăria de la ieșirea din localitatea Chichiș, preluat și dus de urgență la veterinar, care, pentru a-i salva viața, s-a văzut nevoit să îi amputeze unul dintre picioare – din spate, dreapta.  

Cred că e câine fără stăpân. E încă pui, are șapte-opt luni și e foarte slab. (...) M-a sunat cineva, o femeie care a fost anunțată la rândul ei de o cunoștință care mergea spre Brașov și a văzut câinele. L-am adus la veterinar aici, pe Oltului. Chestia este că nu e lovit de acum. Era acolo de mult timp, de cel puțin 36 de ore. Era plin de sânge, dar era uscat, iar medicul ne-a spus că rana începea să se vindece așa”, ne-a spus marți președinta asociației, Kinga Pora. 

Aceasta a precizat și că a găsit câinele în șanț. „Nu cred că l-a dus cineva acolo, că nu am văzut sânge pe drum. Nu știu, chiar nu știu”, a explicat aceasta. 

Acum, câinele, care a rămas fără un picior, este în recuperare, iar zilele următoare se va stabili ce se va întâmpla cu acesta. 

De remarcat este că oamenii s-au mobilizat rapid la apelul asociației AMY de a strânge fonduri pentru operația câinelui, în urma unui apel pe Facebook. 

Însă, chiar și așa salvatorii de animale nu sunt totuși foarte optimiști că acest caz este unul izolat sau că nu se va mai întâmpla pe viitor. 

Problema e că și dacă văd oamenii astfel de cazuri, nu au pe cine să sune. Cei care mai știu unde să caute, găsesc numărul meu. Că nu știu cine este doamna care m-a sunat. Mi-a zis că a găsit numărul meu pe internet”, ne-a mai spus Kinga Pora. 

Sursă foto: Asociația pentru câini fără stăpân AMY. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.