SOCIAL 5 aprilie 2019

Bibliotecarii merg acasă la cei care nu se pot deplasa

de Iulia Drăghici - Taraș | 691 vizualizări

Biblioteca Județeană „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe a lansat programul „Vă aducem de citit!”. Inițiativa se adresează celor aflați în imposibilitatea de a se deplasa, dar care îndrăgesc lectura. Astfel, printr-un apel la bibliotecă, bolnavii, cei cu probleme de deplasare sau vârstnicii îi vor putea chema pe bibliotecarii „înarmați” cu volumele dorite chiar la ei acasă.

Biblioteca Județeană „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe, prin programul cu titlul „Vă aducem de citit!”, vine în ajutorul celor care sunt imobilizați în locuințele lor, și pe baza semnalelor prealabile din partea celor interesați, le duce cărțile selectate pentru împrumut la domiciliu. Persoanele bolnave, cu probleme de deplasare sau vârstnice sunt așteptate să contacteze biblioteca la numărul de telefon 0267 351 609, după care bibliotecarii îi vor vizita acasă”, a transmis instituția printr-un comunicat de presă.

Biblioteca dispune (conform datelor statistice din 31 decembrie 2016) de un fond de 235.287 de documente în limba maghiară, română şi în alte limbi, toate disponibile la sediul său din Sfântu Gheorghe. Majoritatea fondului este formată din cărţi şi periodice (232.257 la număr), restul (3030) fiind documente electronice (audiovizuale, CD-uri, DVD-uri, CD-ROM-uri).

Biblioteca din Sfântu Gheorghe mai derulează și alte programe menite să aducă lectura mai aproape de oameni. Printre acestea se numără „Biblioteca mobilă”, adresat preșcolarilor sau „La drum cu lectură”, program realizat în parteneriat cu Primăria, inițial adresat noilor – părinți și copiilor, extins ulterior până la elevii claselor de liceu.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.