SOCIAL 15 aprilie 2021

Baracă a unei persoane fără adăpost, ridicată de autoritățile locale

de Iulia Drăghici - Taraș | 1809 vizualizări

O baracă aflată ilegal pe spațiul public, în zona fostei piețe Euro din Sfântu Gheorghe, și folosită drept locuință de către o persoană fără adăpost, a fost ridicată zilele trecute de autorități. 

Bărbatul care stătea în locuința improvizată din zona Iorga – Bălan, în spatele magazinului Penny, a fost îndrumat să meargă la adăpostul public de noapte, a mai spus miercuri primarul din Sfântu Gheorghe. 

De multe ori a fost contactat de către cei de la Direcția de Asistență Socială, că are posibilitatea să meargă și să se cazeze la centrul pentru persoane fără adăpost. A refuzat și s-au mutat acolo și persoane din alte localități. Am rezolvat problema săptămâna aceasta. (...) Dacă cineva vrea să construiască un garaj, trebuie să obțină autorizație de construcție, nu? Sau un gard, orice. Nu poți să pui o baracă pe spațiul public, să te muți și să spui că îți place acolo. Nu se poate”, a spus, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Antal Árpád. 

Intervenția s-a realizat cu ajutorul poliției locale. 

Este domeniu public, este proprietatea tuturor. Ocuparea în mod legal presupune o altă chestiune juridică, plus că și aici, de regulă unde apare o asemenea ocupare a domeniului public atrage alte persoane, alte probleme. Poate domnul acela a stat comod acolo, dar faptul că toți cetățenii de la bloc trebuiau să se uite când își face nevoile acolo, nu cred că a fost așa de plăcut”, a declarat și șeful poliției locale, Hadnagy István. 

Tot în această săptămână, o altă baracă aflată pe malul Râului Olt din municipiu va fi desființată, a mai anunțat primarul Antal Árpád. 

Sursa foto: Primăria Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.