SOCIAL 4 septembrie 2023

Autoritățile au în vizor încă un plan de reabilitare în zona Simeria

de Iulia Drăghici - Taraș | 592 vizualizări

Reabilitarea traseului pietonal din zona Stadionului Mic din Sfântu Gheorghe ar urma să coste peste 1,3 milioane de lei. Așa arată Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) aprobată de Consiliul Local în cea mai recentă ședință.

Lucrarea ar urma să vizeze, mai exact, consolidarea traseului pietonal între străzile Vasile Goldiș și Tineretului.

„Starea actuală a traseului pietonal afectează siguranța circulației pietonale, generând disconfort şi aspect neîngrijit cu cheltuieli de întreținere ridicate.

Suprafețele pietonale sunt într-un stadiu de degradare foarte avansată. Asfaltul este degradat cu exfolieri, tasări, denivelări generând o suprafață improprie circulației pietonale.

Scările de acces şi respectiv treptele aferente accesului dinspre parcare către trotuarul superior din zona spațiilor comerciale şi mai apoi pentru nivelul următor spre strada Tineretului sunt de asemenea la un nivel de degradare avansat.

Trotuarele în prezent sunt amenajate cu asfalt sau beton de ciment sau pavele din beton, acest amestec fiind inestetic.

Diferența de nivel dintre strada Vasile Goldiş şi strada Tineretului impune eventual o reamenajare a terasei dintre parcare şi zona spațiilor comerciale”, se arată în hotărârea adoptată joi, 30 august, când a avut loc ședința ordinară a CL Sfântu Gheorghe.

Tot aici se arată și care este planul autorităților: „Trotuarele lângă spațiile verzi vor fi refăcute; Zidurile de sprijin existente vor fi păstrate, reparate și vor fi construite ziduri noi în caz de nevoie; Scările existente vor fi refăcute; Va fi construită o scară nouă; Se vor amenaja spații verzi, având la bază studiul peisagistic”.

După mulți ani în care a stat în paragină, stadionul mic din zona Simeria a prins acum formă și este tot mai aproape de finalizare.

Acesta a intrat în reabilitare în 2010, după mai mulți ani în care s-a degradat constant. În 2013, lucrările au stagnat din lipsă de fonduri, iar demersurile au continuat apoi în etape.

În anul 2019, a urmat din nou o stagnare, în urma rezilierii contractului cu antreprenorul, care a invocat probleme financiare din cauza majorării salariului minim din construcţii şi creşterii costurilor materialelor. Lucrările s-au reluat anul trecut, după o nouă licitaţie.

Finalizarea este prevăzută pentru luna aprilie 2024.

În ceea ce privește zona pietonală din jur, este de punctat că documentul adoptat de Consiliul Local acum este un prim pas dintr-un șir lung de proceduri. Deocamdată nu se poate spune când se va realiza și ce sursă de finanțare va acoperi costurile. Totuși, ce este sigur este că acum lucrarea este oficial în vizorul autorităților.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.