SOCIAL 24 aprilie 2019

Ateliere pentru părinții copiilor cu dizabilități

de Iulia Drăghici - Taraș | 712 vizualizări

Dr. Peștișor a primit o nouă finanțare

Proiectul Dr. Peștișor, coordonat în parteneriat cu Centrul de Cercetări Subacvatice din Dalnic, județul Covasna, a primit o nouă finanțare de la Fundația Orange. Dacă anul trecut programul s-a axat pe terapia multisenzorială a copiilor cu deficiențe, anul acesta inițiativa se îndreaptă spre familiile lor și pe modalitățile în care aceștia pot să îi sprijine pe copii.

Dr. Peștișor – Cercul părinților: Proiectul continuă eforturile de susţinere a copiiilor cu deficienţe şi a familiilor acestora prin activități terapeutice emoționale (care îmbină terapia asistată de animale, meloterapia și elemente de hidroterapie) şi două ateliere pentru părinţii acestor copii. Nevoia de a asigura sprijin pentru părinţii acestor copii a venit în urma activităţilor din proiectul precedent, Dr. Peştisor - Terapeutul Copiilor, când organizatorii au fost surprinşi de prezenţa părinţilor în timpul orelor de terapie (de obicei copiii cu nevoi speciale participă la terapii în cadrul programului școlar, când nu sunt însoțiți de părinți). Pentru a asigura un sprijin consistent şi continuu beneficiarilor, asociaţia va organiza două ateliere destinate special pentru cei 120 de părinţi: un atelier de educație, bazat pe suport video și un atelier aplicativ unde părinţii pot exersa cele însușite alături de copii lor”, arată un comunicat de presă transmis de Fundația Orange.

Pe lângă Dr. Peștișor, alte 4 proiecte au beneficiat de finanțare pentru susţinerea persoanelor vulnerabile, în cadrul programului „Susţine un ONG!” al Fundaţiei Orange. Soluţiile finanţate în acest an vin în întâmpinarea unor nevoi sociale complexe şi includ și terapii multisenzoriale pentru copiii spitalizaţi, crearea unui club educaţional pentru diminuarea riscului de abandon şcolar, cursuri IT pentru copii instituţionalizaţi, amenajarea unui centru educaţional de consiliere şi pregătire remedială.

Anul trecut, 150 de copii cu deficienţe din județele Covasna și Brașov au beneficiat de sesiuni gratuite de terapie multisenzorială prin proiectul „Dr. Peștișor – terapeutul copiilor”.

Sesiunile au îmbinat terapia asistată de animale, folosind pești Koi și carași aurii, meloterapia (terapie prin muzică) și unele elemente de hidroterapie.

Programul s-a desfășurat în vara și toamna anului trecut la centrul de tratament din Dalnic (jud. Covasna), în cadrul unui proiect dezvoltat de Centrul de Cercetări Subacvatice și finanțat de către Fundația Orange cu un grant în valoare de 7.000 de euro.

Scopul proiectului a fost de a îmbunătăți dezvoltarea abilităților de comunicare și relaționare ale unor copii ce suferă de deficiențe precum tulburări de spectru autist, sindrom Down, deficiențe senzoriale și fizice sau dificultăți de învățare.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.