SOCIAL 28 martie 2020

(Update) ASE București a pus la dispoziție imobilul său din orașul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 5778 vizualizări

UPDATE: Primarul orașului Covasna, Gyerő József a subliniat că spațiul va fi utilizat pentru carantină, nu pentru tratarea pacienților, cum se arată în comunicatul transmis de ASE. 

„Precizare de ordin general: locurile de carantinare nu sunt puse la dispoziția pacienților, ci la cea a DSP pentru cazarea persoanelor supuse carantinării, adică celor venite din zone roșii. Tratarea pacienților, a celor cu simptome de boală COVID, se face la spital!”, a transmis edilul prin intermediul Facebook. 

Știrea inițială: Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti informează că a pus gratis la dispoziţia autorităţilor statului, pentru îngrijirea bolnavilor de COVID-19, imobilul centrului său de pregătire profesională din oraşul Covasna.

„Academia de Studii Economice din Bucureşti #solidaritate şi # implicare în lupta împotriva COVID-19 Academia de Studii Economice din Bucureşti se implică social în lupta împotriva COVID-19. Consiliul de Administraţie a adoptat şi transpus deja în practică un prim pachet de decizii în acest demers de solidaritate socială. ASE a pus gratis la dispoziţia autorităţilor statului, în scopul extinderii capacităţii locale de îngrijire a bolnavilor de COVID 19, imobilul Centrului său de pregătire profesională din oraşul Covasna, cu toate dotările existente (15 camere şi două apartemente cu dotări hoteliere şi grup sanitar propriu, săli de conferinţe şi de curs, în care pot fi amenajate saloane pentru bolnavi, bucătărie, spălătorii, alte utilităţi). Primii pacienţi au fost deja transferaţi spre îngrijire în imobilul oferit de ASE", se arată într-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES de către instituţia de învăţământ superior.

De asemenea, ASE Bucureşti oferă, printr-un grup de experţi ai săi, servicii gratuite pentru antreprenorii români de consultanţă în afaceri, focalizate pe managementul crizei.

Totodată, în sprijinul cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar, specialişti de la facultatea de profil de la ASE oferă tutoriale şi materiale de suport pentru utilizarea mijloacelor de învăţământ online, dar şi acces la resurse de interes pentru elevi, precizează sursa citată.

„ASE este alături de membrii comunităţii sale, aflaţi, împreună cu întreaga noastră societate, în momente pline de provocări, şi le oferă, prin psihologii şi specialiştii săi, servicii gratuite de asistenţă şi consiliere psihologică, pentru a traversa mai uşor această perioadă. ASE asigură prin site-ul instituţional www.ase.ro şi pagina sa de Facebook comunicarea transparentă şi informarea permanentă şi corectă a cadrelor didactice, studenţilor şi personalului administrativ în legătură cu evoluţia situaţiei generate de epidemia COVID 19, cu principalele decizii la nivel naţional, dar şi al conducerii ASE, care trebuie cunoscute şi respectate", se mai afirmă în comunicatul menţionat.

Sursa: AGERPRES. 

Foto: Orașul Covasna/ Facebook. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.