SOCIAL 29 ianuarie 2021

Aproape 580 de persoane vaccinate anti-COVID, în etapa II, la Târgu Secuiesc

de Iulia Drăghici - Taraș | 1343 vizualizări

De 10 zile, de când s-a deschis centrul de vaccinare împotriva COVID-19 pentru persoanele incluse în etapa a II-a, la Târgu Secuiesc au fost vaccinate 576 de persoane, anunță autoritățile locale. 

În centrul de vaccinare amenajat în spatele Sălii Polivalente Kicsid Gábor până acum au fost vaccinate 576 de persoane. Ca și până acum, în etapa a doua de vaccinare primesc vaccinul populația cu grad ridicat de risc (adulți cu vârsta peste 65 de ani; persoanele aflate în evidență cu boli cronice) și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale. 

Centrul de vaccinare din Târgu Secuiesc poate vaccina 60 de persoane pe zi, pe baza unei programări. Persoanele cu vârsta peste 65 de ani pot solicita programare de la medicul lor de familie, iar înregistrarea persoanelor care aparțin unei instituții sau grupuri care desfășoară activități în domenii-cheie trebuie rezolvat de instituția/grupa respectivă”, se arată în informarea publicată joi, pe pagina de Facebook a Primăriei Târgu Secuiesc. 

Centrul de vaccinare din acest municipiu și-a început activitatea în 18 ianuarie. Acesta este unul dintre cele trei centre amenajate în județul Covasna pentru vaccinarea populației care se încadrează în etapa a doua. 

Primăria Sfântu Gheorghe a anunțat tot joi că se pregătește să mai deschidă cel puțin încă un centru în reședința de județ, în funcție de dozele de vaccin care pot fi aduse, pentru că la centrul din strada Daliei locurile sunt deja ocupate prin programare până în aprilie. Și la centrul din Covasna, de la Spitalul de Cardiologie, care funcționează 2 în 1, adică și etapa I și etapa II, este cerere mare. Până vineri se preconizează, după programările existente, că aici vor fi vaccinate până la 2.000 de persoane, multe din afara județului.  

La nivel național, situația din ziua de 28 ianuarie a.c., ora 17.00, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților Privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), arăta că numărul total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) era 609.396, la un număr de 534.346 persoane (din care 459.296 persoane vaccinate cu o doză; 75.050 persoane vaccinate cu două doze).

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.