SOCIAL 28 februarie 2020

Aproape 40 de covăsneni, în autoizolare la domiciliu din cauza coronavirsului

de Iulia Drăghici - Taraș | 2803 vizualizări

Din fericire, în județul Covasna nu a fost niciun caz confirmat până în prezent 

Chiar dacă la nivel național s-au confirmat încă două cazuri, până în acest moment, la nivelul județului Covasna nu există nici o persoană pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19, anunță Prefectura Județului Covasna. Izolați la domiciliu sunt 39 de covăsneni, dar sub măsura carantinei nu se mai află niciunul. 

„În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus COVID 19, autoritățile județene cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează situația.

În acest moment, suntem în măsură să comunicăm populației că la nivelul județului Covasna nu sunt persoane aflate în carantină.

De asemenea, numărul persoanelor autoizolate la domiciliu este de 39,  persoane care au fost verificate de către Direcția de Sănătate Publică Covasna și nu s-a găsit nici un caz suspect de Coronavirus COVID 19.

De la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” s-a primit și rezultatul probei recoltate de la cea de a doua persoană, rezultat care infirmă infectarea cu COVID-19. Persoana a fost externată și plasată în autoizolare la domiciliu”, arată Prefectura printr-un comunicat de presă. 

La nivel național s-au confirmat vineri încă două cazuri, în Timiș și Maramureș, de infectare cu coronavirs. Este vorba despre două persoane care au venit recent din Italia. Primul caz de  Coronavirus COVID 19 a fost depistat la un bărbat din Gorj. 

Ministerul Sănătății a emis o informare pentru cetățeni care conține 10 elemente comportamentale care trebuie urmate în ceea ce privește coronavirusul (Covid-19):

  1. Spălați-vă mâinile de multe ori;
  2. Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
  3. Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;
  4. Acoperiți-vă gura și nasul daca strănutați sau tușiți;
  5. Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
  6. Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
  7. Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
  8. Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
  9. Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
  10. Animalele de companie nu transmit coronavirus.
Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.