SOCIAL 4 noiembrie 2021

Apelul IȘJ Covasna: „Vaccinarea trebuie să fie o prioritate pentru noi toți”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1315 vizualizări

Inspectoratul Școlar Județean Covasna a făcut apel, printr-un mesaj publicat pe site-ul instituției adresat cadrelor didactice, elevilor și părinților, să respecte regulile pentru limitarea răspândirii COVID-19, dar și să meargă la vaccinare. 

Parcurgem o perioadă care ne determină să ne conformăm unor restricții cauzate de prezența în lume a infectării cu SARS – COV- 2, virus care se răspândește rapid. Putem încetini această răspândire respectând regulile de protejare personală și a celor din jurul nostru. Purtarea corectă a măștii, respectarea distanțării fizice, reducerea la minimul necesar a deplasărilor în spații aglomerate sunt reguli care, o dată respectate, contribuie la limitarea răspândirii și îmbolnăvirii cu virusul SARS - COV – 2.

Pentru a nu mai fi vulnerabili în fața virusului, vaccinul reprezintă modalitatea esențială de protejare, de aceea vaccinarea trebuie să fie o prioritate pentru noi toți. Îndemnăm cadrele didactice, elevii, părinții să își asume și să își manifeste responsabilitatea civică în această perioadă.

Pășim către viitor, iar prin solidaritate, acțiuni comune și angajament continuu de a nu trece pe nimeni cu vederea, vom putea crea un viitor mai sănătos împreună”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean Covasna. 

Tot pe site-ul instituției se mai arată și că din datele centralizate la data de 1 noiembrie, rata generală de vaccinare a angajaților Inspectoratului Școlar Județean Covasna este de 50% din totalul celor 38 de angajați.

Totodată, cel mai recent raport publicat privitor la situația COVID din școli, din 15 octombrie,  dinainte de vacanța forțată, arăta că de la începutul anului școlar 2021-2022, în județul Covasna au fost suspendate activitățile față în față pentru 145 de clase/ grupe din cauza infectării cu virusul SARS-CoV-2 a unui număr de 71 de cadre didactice, 116 elevi și preșcolari, 5 cadre didactice auxiliare și 14 cadre din categoria personalului nedidactic.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad Rad, 4 noiembrie 2021
citi au murit din cauza efectelor secundare ale vaccinarii?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.