SOCIAL 10 septembrie 2021

Apel pentru sprijinirea unui fost fotbalist întorsurean

de Iulia Drăghici - Taraș | 6879 vizualizări

Cristian Bularca, în vârstă de 56 de ani, a fost convocat să joace în cel mai greu meci al vieții sale, unul în care titlul cel mare este însăși viața. Luptă acum cu o boală despre care nu știe foarte multe, decât că o poate învinge nu doar cu voință, ci și cu sprijin financiar de la cei care pot să îi întindă o mână de ajutor. 

Bărbatul din Întorsura Buzăului, care a fost aproape 30 de ani, de la 12 până la 43 de ani – cu unele întreruperi, jucător al echipelor de fotbal din oraș, numită când Ciucașul, când IPT, zâmbește melancolic atunci când își aduce aminte de clipele în care alerga la picior cu balonul rotund, pe terenul verde, în uralele comunității locale care forma galeria cu suporteri. 

Astăzi spune că nu mai vede momentul în care va mai putea alerga vreodată cu așa eliberare, pentru că suferința nu îi mai lasă mult loc pentru optimism. Deși se uită cu drag la mingile de fotbal care stau adunate sub scările casei sale și își amintește cum se juca alături de copiii lui. La fel se uită și spre sera frumoasă pe care a construit-o vizavi de locuință, pe care, până nu demult, când era sănătos, o îngrijea cu religiozitate. 

Viața pare să vrea să îi dea o lecție greu de dus la capăt, în ciuda faptului că a avut mereu un stil de sănătos de a trăi, cu sport, fără excese, fără țigări, fără grăsimi nesănătoase sau prea mult zahăr. 

Totul a început în urmă cu câteva luni. Niște dureri mari la spate l-au făcut să se ducă la doctori, prima dată la Spitalul din Întorsura Buzăului, după care la Brașov, pentru investigații suplimentare, care mai de care mai chinuitoare. 

Încă face analize și așteaptă un diagnostic clar de la medicii care l-au luat în supraveghere. Dar fiecare drum la Brașov, fiecare investigație, fiecare vizită la doctori costă. Și nu puțin. Iar perspectivele unui tratament de lungă durată sperie pe oricine, pentru că de multe ori se întâmplă ca succesul acestuia să depindă de plata tratamentului, care, din păcate, nu este de neglijat. 

Comunitatea fotbalistică din Întorsura Buzăului a aflat recent de turnura pe care a luat-o viața fostului lor coleg, Cristi, pe când se organiza Gala fotbalului întorsurean. Au decis de îndată că nu o să stea cu mâinile în sân. Așa că echipa Asociației Viitorul Întorsura Buzăului a început pregătirile pentru organizarea unui meci caritabil, unde cei prezenți, suporteri, jucători, prieteni, necunoscuți, să poată dona bani pentru a-i veni în sprijin lui Cristian Bularca, astfel încât să îi dea măcar un pic de liniște financiară și, prin gesturile lor, putere să lupte pentru viața lui, până când se va întoarce din nou, în uralele galeriei, pe terenul de fotbal. Vom reveni cu datele privind acest eveniment în perioada următoare. 

Până atunci, cei care vor să ajute, pot să o facă și utilizând următorul cont bancar: 

Cod IBAN: RO33RNCB0126055928940004 – titular Bularca Cristian Ioan, deschis la BCR. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.