SOCIAL 6 iunie 2018

Anonimă cu acuzații grave la adresa primarului și polițiștilor din Ghidfalău

de Iulia Drăghici - Taraș | 3574 vizualizări

Scrisoarea reclamă faptul că edilul ar fi provocat un accident cu mașina de serviciu când era în stare de ebrietate, iar polițiștii ar fi acoperit fapta

O scrisoare anonimă, prin care mai mulți cetățeni se declarară foarte indignați de autoritățile din comuna Ghidfalău, ajunsă la sfârșitul lunii mai la adresa redacției Observatorul de Covasna, reclamă faptul că primarul covăsnean ar fi provocat un accident cu mașina de serviciu, când era în stare de ebrietate, iar polițiștii ar fi acoperit fapta. Primarul Berde József recunoaște că a fost implicat într-un eveniment rutier, însă respinge acuzațiile de conducere sub influența băuturilor alcoolice, care i se pare chiar denigratoare. Între timp, la IPJ Covasna s-a inițiat o anchetă pentru a verifica dacă cele scrise în scrisoarea anonimă se confirmă sau nu.

„Suntem mai mulți cetățeni din comuna Ghidfalău foarte indignați atât de comportamentul și faptele comise de primarul comunei Berde József, de viceprimarul Jancsó Ernő și de activitatea polițiștilor din această comună. Toți cei menționați sunt mână în mână și nu fac nimic pentru comună. (...) Acum vă anunț că în seara zilei de 29 aprilie 2018, pe la orele 22:00, d-l primar cu de la el putere (sic!) după ce a consumat băuturi alcoolice până a ajuns în stare de ebrietate, la Barul Tribel din Sfântu Gheorghe, a venit la primărie, s-a urcat la volanul autoturismului primăriei și în drum spre casă de beat ce era a lovit poarta locuinței unui cetățean, a rupt-o și a lovit și peretele locuinței. Domnii de la Poliția Ghidfalău sau (sic!) dus repede la fața locului și în loc să îl ducă pe primar la spital să-i stabilească alcoolemia, l-au dus frumușel la domiciliu și mașina a fost dusă la reparat fără a avea autorizație de reparații. Noi ne întrebăm oare câte infracțiuni mai trebuie să facă acești oameni până când legea să se aplice și pentru ei? Cum poate să conduce (sic!) mașina primăriei în interes personal și în zilele libere? Cu acui (sic!) bani (sic!) Cum decontează combustibilul? RUGĂM SĂ FACEȚI VERIFICĂRILE ȘI LA POLIȚIE ȘI LA PRIMĂRIE”, arată scrisoarea trimisă la redacția Observatorul de Covasna și datată în 17 mai a.c..

Verificări la poliție și primărie

Primarul recunoaște că în data cu pricina a fost implicat într-un accident rutier, însă respinge cu vehemență acuzațiile că în acele momente s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice, considerând acuzația denigratoare.

„Da, într-adevăr în data de 29.04.2018, în jurul orelor 22,00, deplasându-mă acasă de la o întâlnire de lucru, am avut telefonul mobil așezat pe bordul autoturismului. Datorită faptului că, telefonul mobil a căzut de pe bordul autoturismului m-am aplecat să-l ridic, și în acest moment am tras de volan, astfel am pierdut controlul asupra autoturismului, am părăsit carosabilul și am lovit poarta unei gospodării. Paguba materială minoră cauzată de coliziune a fost acoperită din bugetul personal.

Subliniez că nu mă aflam sub influența băuturilor alcoolice, această afirmație că aș fi fost sub influența băuturilor alcoolice este total eronată, consider că este o încercare de denigrare a reputației mele de primar.

Precizez și faptul că Primarul, nu are program fix de 8 ore/zi ( Între orele 08,00-16,00), sunt și cazuri când îndeplinirea mandatului presupune și activități peste programul normal de lucru, chiar și în zilele nelucrătoare.

Apreciez că, persoana care nu a dorit să-și decline identitatea este o persoană care denigrează reputația mea ca și primar, nefiind la prima reclamație de acest gen”, a răspuns unei solicitări din partea ziarului „Observatorul de Covasna”, primarul Berde József.

În același timp, Inspectoratul de Poliție al Județului Covasna anunță că a transmis anonima către Biroul de Control Intern și că se va face o anchetă în acest sens pentru a se stabili dacă acuzațiile sunt sau nu fondate.

„Sesizarea a fost transmisă către Biroul de Control Intern al Inspectoratului de Poliție Județean Covasna pentru efectuarea de verificări vis-a-vis de aspectele semnalate și stabilirea existenței sau inexistenței unor fapte ce pot constitui abateri disciplinare, urmând ca în funcție de rezultatul acestor verificări să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Covasna acordă o atenție deosebită aspectelor ce țin de conduita și comportamentul polițiștilor din cadrul acestei instituții, semnalările care vizează nerespectarea acestor reguli fiind temeinic verificate, iar dacă se constată abateri se dispun și măsurile legale în consecință”, arată răspunsul oferit de IPJ Covasna ziarului nostru.

Că problemele între autoritățile locale din Ghidfalău și câțiva cetățeni nemulțumiți sunt poveste veche o arată un alt articol publicat de ziarul Observatorul de Covasna din noiembrie 2015. Atunci, o altă scrisoare anonimă trimisă la adresa redacției preciza faptul că primarul și polițiștii de la secția locală nu își respectă obligațiile de serviciu prin nerezolvarea mai multor cazuri de furt. Atât păgubiții, cât și vecinii acestora au povestit atunci în mai multe variante cum s-au petrecut furturile din comună, însă niciunul dintre aceștia nu s-a arătat cu adevărat nemulțumit de Poliție sau primar.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.