SOCIAL 12 august 2021

Angajații Prefecturii Covasna au donat sânge

de Iulia Drăghici - Taraș | 768 vizualizări

Angajații Prefecturii Covasna, dar și reprezentanți ai serviciilor publice deconcentrate din județ au luat parte miercuri la o acțiune de donare de sânge, organizată la Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe. Demersul vine ca o invitație pentru cetățenii județului, de a face la fel. 

Instituția Prefectului- Județul Covasna, prin persoana domnului subprefect Cosmin Boricean, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Covasna continuă eforturile de impulsionare a  inițiativelor de donare voluntară de sânge inițiată la începutul anului 2021.

Alături de personalul din aparatul de specialitate al Instituției Prefectului - Județul Covasna, reprezentanți ai serviciilor publice deconcentrate au donat pe 11 august 2021 sânge pentru refacerea stocurilor necesare persoanelor în situații critice, dar și pentru obținerea produselor din sânge utilizate în tratarea diferitelor afecțiuni medicale, cum ar fi imunoglobulinele sau factorii de coagulare.

Acțiunea desfășurată astăzi are ca scop mediatizarea efectelor benefice ale donării de sânge, atât pentru pacientul primitor, cât și pentru donator. Pentru cei care donează, beneficiile includ, pe lângă realizarea unui control medical de bază și a unui set de analize de sânge, întărirea sistemului imunitar, diminuarea riscului de boli cardiovasculare și chiar cancer sau reglarea nivelului de fier din organism.

Astfel, Instituția Prefectului- Județul Covasna susține și  încurajează donarea voluntară de sânge!”, se arată într-un comunicat de presă trimis miercuri. 

Astfel de acțiuni de donare de sânge sunt organizate cel mai des de jandarmii covăsneni, dar evenimente similare sunt coordonate și de pompieri sau militari. 

Donarea de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe, din strada Bánki Donát, se poate face de luni până vineri, între orele 8:00 – 12:00. 

Cei interesați au posibilitatea de a se programa la donare, astfel încât să evite statul la cozi, prin aplicația BloodDoChallenge, disponibilă pentru Android și iOS. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.