SOCIAL 30 decembrie 2019

Amenzi de peste 28.000 de lei, în urma controalelor de la ISU Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1601 vizualizări

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a desfășurat, în perioada 16-29.12.2019 , peste 50 de recunoaşteri şi 15 controale de prevenire, în urma cărora au fost aplicate 45 de avertismente şi 11 amenzi contravenționale, în cuantum de 28.500 lei.

Acțiunile de control s-au desfășurat la unităţi de cult, obiective de alimentaţie publică şi structuri de primire turistică.

Pe lângă acțiunile de control, inspectorii de prevenire au exercitat și atribuțiile de îndrumare, în sensul că au evidențiat unele deficiențe punctuale, care au fost soluționate pe durata controlului.

Întrucât în această perioadă vor fi utilizate jocuri de artificii cu articole pirotehnice,  personalul specializat a analizat solicitările primite în acest sens din partea organizatorilor și a eliberat, la nivelul județului Covasna, 3 acorduri.

Pentru prevenirea incidentelor ce pot fi generate de utilizarea necorespunzătoare a materialelor pirotehnice, trebuie respectate în totalitate instrucțiunile producătorului și verificată integritatea ambalajului, iar în situaţia în care acesta este deteriorat se evită utilizarea produsului.  Chiar și pentru materialele care prezintă un nivel de risc foarte scăzut, accesul copiilor este strict interzis. În cazul în care anumite materiale sunt nefuncționale nu se va încerca reaprinderea lor. De asemenea, materialele pirotehnice nu trebuie aruncate în foc sau în alte mijloacele destinate încălzirii.

Reamintim cetăţenilor că pot folosi doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare și care prezintă un pericol redus pentru utilizatori.

Nu în ultimul rând, ISU Covasna atrage atenția organizatorilor de evenimente cu aflux de persoane asupra principalelor aspecte pe care aceștia trebuie să le aibă în vedere, respectiv:

  • respectarea capacității maxime de utilizatori ai spațiului în care se desfășoară evenimentul;
  • asigurarea măsurilor privind evacuarea utilizatorilor în cazul producerii unei situații de urgență;
  • asigurarea funcționării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor din dotarea spațiului respectiv;
  • instruirea personalului cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor și care asigură intervenția la locul de muncă.

Sursa: COMPARTIMENTUL  INFORMARE ŞI  RELAŢII  PUBLICE.

Sursa foto: ISU Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.