SOCIAL 4 martie 2021

Alertă pentru căutarea de medic de familie și la Boroșneu Mare

de Iulia Drăghici - Taraș | 1204 vizualizări

După ce marți am publicat un articol în care am transmis că autoritățile din Valea Mare caută medic de familie care să deservească localitatea, transmitem acum că și la Boroșneu Mare există aceeași necesitate. Și asta pentru că este vorba despre același medic de familie care, de la 1 aprilie, iese la pensie.

Medicul pe care îl avem acum la dispensarul uman trebuia să iasă la pensie încă de anul trecut, dar am rugat-o pe doamna doctor să mai stea până găsim pe cineva. Între timp a venit și pandemia și a rămas, dar acum o înțelegem și pe ea că vrea să se retragă”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, primarul Ilie Nicolae. 

Așa că, de la 1 aprilie, doctorul de familie care deservea o populație de cam 1.700 de persoane din comuna Boroșneu Mare nu va mai fi disponibil deloc, nici măcar trei zile pe săptămână, ca până acum. 

Dar autoritățile au început demersuri să îi caute înlocuitor și în „ofertă” este cuprins și un apartament de serviciu. 

Dispensarul uman este în centrul comunei, este într-un imobil de tip bloc, iar deasupra este un apartament pe care îl putem da ca locuință de serviciu. Dispensarul este renovat, arată bine, are cabinet de consultații, sală de tratament, toalete”, a mai spus primarul din Boroșneu Mare. 

În martie anul trecut, și autoritățile din Zagon au făcut un apel de căutare, lansat pe internet, pentru a găsi medic de familie pentru Zagon și Păpăuți, după ce unul dintre cei doi medici s-a transferat la Târgu Secuiesc.

Tot așa, cu un an în urmă, și autoritățile din Micfalău au transmis un mesaj pe internet în căutarea de medic de familie, după ce postul a devenit vacant tot în urma unei pensionări.  Demersul s-a încheiat cu succes atunci.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna a făcut o analiză în urmă cu doi ani, prin care arăta că asistența medicală primară în județul Covasna era asigurată de 98 medici de familie titulari, din care 55 în mediul urban, iar 43 în mediul rural, ocazie cu care s-a subliniat că vârsta medie a medicilor de familie este mare, iar în curând și în mediul urban, se va resimți lipsa lor, nu doar în rural.

Dacă sunt medici interesați să lucreze la Boroșneu sunt rugați să contacteze autoritățile la numărul de telefon 0787.818.067 (primar Ilie Nicolae). 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.