SOCIAL 29 iulie 2021

AJOFM: aproape 200 de tineri absolvenți au depus acte pentru ajutor de la stat

de Iulia Drăghici - Taraș | 1110 vizualizări

Aproape 200 de tineri absolvenți de liceu au depus acte la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna pentru a intra în evidențe și a primi un ajutor de la stat de 250 de lei pe lună. 

Directorul AJOFM Covasna, Kelemen Tibor, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că 95% dintre aceștia sunt absolvenți de profil teoretic, respectiv cei care nu au fost admiși la facultate sau care au nevoie încă de timp să se pregătească pentru admitere ori să își caute loc de muncă. 

Acești tineri absolvenți pot să opteze să se înscrie la facultate, iar legislația actuală face ca persoanele care s-au înscris la facultate să nu mai beneficieze de acest ajutor de stat, 50% din indicatorul social de referință (n.red. 500 de lei)”, a spus Kelemen Tibor, care a precizat că în prezent este vorba de 250 de lei pe lună.

Directorul AJOFM Covasna a punctat și că recent a fost schimbată legea care vizează acest indicator social de referință și că noua legislație prevede că, începând cu martie 2022, suma se va actualiza din oficiu, în fiecare an, în funcție de rata medie a inflației din anul precedent, dar doar crescător. 

Legat de sprijinul oferit tinerilor, directorul Kelemen Tibor spune că este util, pentru că rolul acestuia este de oferi o mică protecție tinerilor, care au astfel răgaz să facă fie cursuri de inițiere, fie să își găsească locul pe o piață a muncii, care are nevoie de ei.  

Termenul limită pentru înregistrarea în evidența AJOFM Covasna, ca persoană în căutarea unui loc de muncă – premergător calității de șomer indemnizabil pentru absolvenții de liceu ai promoției 2020-2021, este 3 august a.c..

Sursa foto: jesus-rodriguez-unsplash

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.