SOCIAL 22 octombrie 2021

Încă 4 milioane de lei pentru SJU Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1117 vizualizări

Consiliul Județean (CJ) Covasna a aprobat joi, în ședința ordinară a lunii octombrie, acordarea unei sume de 4 milioane de lei Spitalului Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf, prin rectificare bugetară. Banii ar urma să fie investiți în modernizarea infrastructurii.  

Potrivit președintelui CJ Covasna, Tamás Sándor, cele patru milioane de lei vor merge „pentru reabilitarea, reconstruirea și lărgirea clădirii de boli interne din incinta Spitalului Județean, unde se lucrează intens”. 

Mai concret, în raportul de aprobare alăturat hotărârii adoptate joi, se notează că suma este necesară pentru „asigurarea continuității finanțării obiectivul de investiție „Reparații capitale și modernizarea clădirii Spitalului Corp Vechi precum și proiectarea unei extinderi la acest corp de clădire pentru asigurarea serviciilor de spitalizare de zi și reabilitare”, investiție derulată de Spitalul Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf”. 

Tot în plenul CJ, joi s-a reamintit și că din suma de 390 de milioane de lei, bugetul pentru 2021 al Consiliului Județean Covasna, peste 150 de milioane de lei sunt dedicați Spitalului Județean. 

În ședința de joi, bani a mai primit prin rectificare și DGASPC Covasna, 3 milioane de lei, dar și alte instituții din județ. În total au fost împărțiți peste 11 milioane de lei, bani care au fost alocați județului Covasna printr-o hotărâre de Guvern.  

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.