SOCIAL 28 noiembrie 2022

75.000 de lei pentru Asociația Vadon de la Consiliul Local

de Iulia Drăghici - Taraș | 383 vizualizări

Consiliul Local al municipiului Sfântu Gheorghe a aprobat, în cea mai recentă ședință, din 24 noiembrie, majorarea cotizației Asociației „Vadon” cu suma de 75.000 de lei. Banii ar urma să fie utilizați pentru lucrările de reparații capitale la acoperișul clădirii „Casa Bene”, sediul Colecției Publice Cinegetice, dar și la modernizarea sistemului de încălzire al Școlii Pădurii „Vizuina Vulpii” din Șugaș Băi. 

Potrivit documentelor aprobate joi, „la acoperișul clădirii Casei Bene, sediul Colecției Publice Cinegetice, este necesară o intervenție urgentă, din cauza unor șarpante stricate. În urma studiului de piață efectuat, această lucrare costă 45.000 lei”. 

În ceea ce privește Școala Pădurii din Șugaș Băi, aici intervenția necesită 30.000 de lei. „Centrala termică existentă este foarte uzată, veche, ineficientă și neeconomică, necesitând de multe ori intervenții de reparații”, se arată în actele atașate hotărârii aprobate de CL Sfântu Gheorghe. 

Școala Pădurii „Vizuina Vulpii”, o tabără care oferă programe educative despre natură, a fost inaugurată la începutul lunii martie a.c. de Asociația Vadon, în colaborare cu Primăria Sfântu Gheorghe. Tabăra are sediul în fosta pensiune Phoenix din Șugaș Băi. Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat în aprilie 2021 achiziționarea imobilului și a bunurilor din interior cu aproape 250.000 de euro. 

Asociația „Vadon” („Sălbăticie” în limba maghiară) a luat ființă în toamna anului 2012. 

Sursa foto: Facebook/Vadon Egyesület

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.