SOCIAL 11 noiembrie 2021

52% dintre angajații Spitalului Județean Covasna au imunitate împotriva COVID

de Iulia Drăghici - Taraș | 1436 vizualizări

Doar 48% sunt vaccinați, ceilalți au trecut recent prin boală 

La Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna, rata angajaților vaccinați, dar și a personalului trecut prin boală în ultimele șase luni este de 52%. Doar vaccinați sunt 48%. 

Pe categorii, cei mai mulți dintre cei care au acceptat vaccinarea împotriva SARS-COV-2 sunt medicii, adică 76,52%. Din rândul doctorilor vaccinați, aproape 25% au făcut și doza trei. Din categoria personalului sanitar mediu, adică asistente, aproape 46% a primit vaccin anti COVID, respectiv 39% din rândul personalului sanitar auxiliar, 43% din categoria „alt personal care intră în contact cu pacientul” și peste 45% din rândul personalului TESA. 

Datele Spitalului, prezentate miercuri, 10 noiembrie, mai arată și că numărul total al angajaților este 878, dintre care 426 vaccinați anti COVID. 

În general, privind lucrurile la nivel de județ, cred că este o cifră bună. Suntem peste media județeană”, a declarat managerul SJU Covasna, András-Nagy Róbert. 

Numărul de doze de vaccin anti COVID administrate în centrele disponibile pe raza județului de la începutul campaniei până miercuri este 97.364, din care 35.262 de inoculări sunt de rapel. De asemenea, 11.756 vaccinări sunt vaccinuri complete, care nu necesită rapel. Până la data de 10 noiembrie, 6.658 de persoane dintre cele vaccinate în județ au primit și doza 3. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.