SOCIAL 31 ianuarie 2022

15% din bugetul județului merge anul acesta către domeniul social

de Iulia Drăghici - Taraș | 610 vizualizări

Bugetul adoptat joi de Consiliul Județean Covasna prevede că 15% din suma totală, adică 65 de milioane de lei, va fi îndreptată anul acesta spre domeniul social și protecția copilului. 

Totodată, continuă și concursul de proiecte pentru finanțarea nerambursabilă a organizațiilor neguvernamentale care desfășoară activități de asistență socială. Pentru acest program se alocă și anul acesta suma de un milion de lei. Urmează ca autoritățile județene să facă publică perioada desfășurării concursului de proiecte și condițiile de participare.

De o finanțare consistentă din partea Consiliului Județean Covasna se vor bucura în acest an și entitățile responsabile cu asistența socială, susținerea cultelor și activitățile sportive. Astfel, 65 milioane de lei vor fi alocate sistemului social și protecției copilului. Suma reprezintă 15% din bugetul județului. În scopul îndeplinirii obiectivelor propuse, a fost adoptat și un program de colaborare cu organizații neguvernamentale, care desfășoară activități de asistență socială. Cum o altă prioritate a Consiliului Județean Covasna o reprezintă îngrijirea la domiciliu a persoanelor în vârstă și a bolnavilor invalizi, 1 milion de lei din buget va merge către acest sector”, a declarat joi, la adoptarea bugetului, președintele Consiliului Județean, Tamás Sándor.

Pentru cultură, culte și sport, Consiliul Județean Covasna va aloca în total 45,5 milioane de lei, adică 10% din buget. 5,2 milioane de lei vor merge către finanțările pentru activitățile sportive din zona rurală, 2 milioane de lei pentru unitățile de cult, pentru Proiecte culturale un milion de lei, iar pentru organizațiile de tineret, 150.000 de lei. 

Consilierii județeni au adoptat joi, 27 ianuarie, bugetul pe anul 2022 al județului Covasna, în valoare de 445 de milioane de lei (89 de milioane de euro). Este cea mai mare sumă din ultimii 30 de ani, a spus președintele CJ. Cei mai mulți bani, o treime din buget, adică 146 de milioane de lei, vor fi îndreptați și anul acesta spre sănătate, dar autoritățile spun că vor pune accent și pe construcții și modernizări de drumuri, astfel că 140 de milioane de lei, adică 31% din total, merg în această direcție.

Foto: Kocsis B. János

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.