SOCIAL 6 septembrie 2019

„10 pentru siguranță” – campania care aduce oamenii legii în școli

de Iulia Drăghici - Taraș | 1673 vizualizări

Peste 10 unități de învățământ sunt implicate într-o amplă campanie de informare pentru siguranța elevilor 

Siguranța elevilor în școli este subiectul care preocupă întreaga țară și parcă acum mai mult ca niciodată, mai ales odată cu începutul anului școlar. În acest sens, printr-un program al Ministerului Afacerilor Interne, polițiștii, pompierii, jandarmii, reprezentanții Agenției Antidrog și cei ai Centrului Împotriva Traficului de Persoane s-au unit pentru a derula și în județul Covasna campania „10 pentru siguranță”. 

Peste 10 școli din județ vor fi implicate în acțiunile care se desfășoară în perioada 7 – 20 septembrie și care vor cuprinde acțiuni de informare, simulări de evacuare, recomandări de trafic, discuții cu elevii, profesorii și părinții și alte asemenea. 

 „Începând cu weekendul premergător anului școlar, la nivelul Ministerului de Interne, va începe o campanie de prevenire de informare a populației și în special a elevilor cu privire la riscurile victimizării în diferite categorii de infracțiuni și aici mă refer la faptul că vom fi echipe mixte, de la Agenția împotriva Traficului de Persoane, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Agenția Antidrog. Toate instituțiile care au atribuții de prevenire vor fi prezente la început în câteva unități școlare și ne propunem ca pe parcursul anului școlar să ajungem în fiecare unitate școlară”, a spus coordonatorul Centrului Regional Brașov Împotriva Traficului de Persoane, comisarul-șef Adrian Ovidiu Vlădoiu, joi, la întâlnirea directorilor școlilor din județ.

O să încercăm să acoperim cât mai multe școli, dar ne este fizic imposibil să ajungem în toate. Am ales câteva unități școlare în care am reușit să programăm câteva activități. (...) Vor fi mai multe activități cu caracter general de informare. Nu vom reuși să ajungem toate cele cinci instituții deodată la fiecare activitate, dar fiecare va prelua mesajul”, a punctat și șeful Biroului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, comisarul-șef de poliție Tóth Sigismund, joi, într-o conferință de presă organizată pe tema campaniei.

Potrivit statisticilor de anul școlar trecut, la nivelul județului Covasna infracțiunile sesizate către poliție au crescut, de la 15, cât a fost în anul precedent, la 18. „Nu este o creștere mare. Majoritatea infracțiunilor au fost de lovire sau de furt. 94% din cele 18 infracțiuni au fost comise în incinta unităților de învățământ”, a mai spus Tóth Sigismund. 

Infracționalitatea sesizată în școlile covăsnene este sub 1% la nivel național. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.