SOCIAL 15 februarie 2018

1.500 de pomi fructiferi, distribuiți gratuit în județ

de Iulia Drăghici - Taraș | 920 vizualizări

Beneficiarii programului vor fi aleși din cinci localități din județ

Campania „Un pom pentru generația următoare” a Fundației Comunitare Covasna continuă și anul acesta. 1.500 de pomi fructiferi din șase specii vor fi distribuiți în comunitățile din județul Covasna. Fundația a lansat apelul de proiecte și așteaptă solicitările până în 31 martie.

Organizațiile profesionale, neguvernamentale sau parohiile din județul Covasna se pot înscrie, până la finalul lunii martie, la programul „Un pom pentru generația următoare”. Fiecare persoană înscrisă poate să primească maximum trei pomi fructiferi. Cinci localități din județ vor beneficia anul acesta de program, iar fiecare va avea la dispoziție maximum 300 de pomi. În total, Fundația Comunitară Covasna pune la dispoziția covăsnenilor care vor să repopuleze livezile 1.500 de pomi fructiferi tradiționali.

Plantarea va avea loc în perioada aprilie – mai. Formularul de finanțare și anexa sa, se pot descărca de pe pagina web a Fundației Comunitare Covasna: www.hka.ro.

Printre obiectivele programului se numără: promovarea tehnicilor tradiționale de grădinărit, atragerea atenției spre valorile locale, utilizarea valorilor locale, autosusținerea ca o formă de viață din punct de vedere comunitar, responsabilizarea pentru viitor și ocrotirea mediului înconjurător.

Formularul completat și anexa nr. 1 trebuie trimise în format electronic la adresa hka@hka.ro până la data de 31 martire 2018.

Proiectul „Un pom pentru generaţia următoare” se află la a patra ediţie. Până anul acesta circa 8.500 de pomi au fost distribuiţi la familii din întreg judeţul. Fundaţia Comunitară Covasna a mai subliniat că acest program se va derula pe o durată de cel puţin 10 ani, timp în care vor fi distribuiţi puieţi de pomi fructiferi autohtoni în fiecare localitate din judeţ.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.