POLITICA 21 octombrie 2022

Un nou membru în Consiliul Județean Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1431 vizualizări

Consiliul Județean Covasna (CJ) are, începând de joi, 20 octombrie, un nou membru. Este vorba despre Opra-Beni Béla, reprezentant UDMR, director al Școlii din Comandău. Schimbarea din componența CJ vine ca urmare a demisiei fostului consilier Grüman Róbert, de altfel fost vicepreședinte al CJ în perioada 2016-2020. 

Noul consilier județean și-a preluat atribuțiile în ședința de joi, după ce a depus jurământul de învestire. 

Dispune validarea mandatului consilierului OPRA - BENI BELA (...) - candidat din partea Uniunii Democrate Maghiare din România în funcția de consilier județean în cadrul CONSILIULUI JUDEȚEAN COVASNA ca urmare a alegerilor autorităților administrației publice locale din data de 27.09.2020 și ca urmare a demisiei consilierului Gruman Robert - Csongor constatată prin Hotărârea Consiliului Județean Covasna nr. 141/29.09.2022”, se arată în documentele adoptate în plenul Consiliului, respectiv în cererea validată de Tribunalul Covasna. 

Este al treilea mandat al lui Opra-Beni Béla, director al Școlii Generale „Horn Dávid” din Comandău, în cadrul CJ. Pe al doilea l-a preluat în iulie 2019, cu un an înainte de alegeri, după ce mandatul fostului consilier Bodó Lajos, învestit în iunie 2016, a devenit vacant ca urmare a încetării de drept, după cum constata atunci Tribunalul. 

A avut un mandat scurt și în 2015, când în noiembrie a preluat funcția de la județ ca urmare a demisiei înaintate de Tóth-Birtan Csaba, atunci consilier județean, acum viceprimar al municipiului Sfântu Gheorghe. 

Consiliul Județean Covasna este format din 22 de aleși din partea UDMR, plus președintele Tamás Sándor, trei consilieri de la Alianța Maghiarilor din Transilvania, trei de la PNL și doi de la PSD.

Sursa foto: Kocsis Boldizsár János 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.