POLITICA 29 mai 2011

Theodor Paleologu a revenit la Sfântu-Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 530 vizualizări
Vicepreședintele PDL, Theordor Paleologu, a revenit la finele săptămânii trecute la Sfântu-Gheorghe, pentru a se întâlni cu echipa PDL de aici dar și pentru a vizita Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni (MNCR), Muzeul Național Secuiesc (MNS) și alte locații din această zonă, pe care a apreciat-o ca fiind deosebită. Theodor Paleologu s-a arătat impresionat de noua expoziție de la MNCR - Expoziția Așezarea Preistorică

Vicepreședintele PDL, Theordor Paleologu, a revenit la finele săptămânii trecute la Sfântu-Gheorghe, pentru a se întâlni cu echipa PDL de aici dar și pentru a vizita Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni (MNCR), Muzeul Național Secuiesc (MNS) și alte locații din această zonă, pe care a apreciat-o ca fiind deosebită.

Theodor Paleologu s-a arătat impresionat de noua expoziție de la MNCR - Expoziția Așezarea Preistorică Păuleni – Ciuc Dâmbul Cetății, pe care a apreciat-o ca fiind impresionantă și de ”înaltă clasă”.

”Știam de existența acestui muzeu, pentru că îl cunosc de mai multă vreme pe directorul Valerii Kavruk. Expoziția este absolut remarcabilă, mică dar excelentă. Este interesant acest concept de expoziții anuale”, a declarat Paleologu, arătându-se interesat și de expozițiile permanente de la Prima Școală Românească și Casa Memorială Romulus Cioflec, toate aceste trei investiții fiind demarate tocmai când Ministerul Culturii era condus de Theodor Paleologu.

Trecând la chestiuni de politică, Theodor Paleologu a declarat că recenta Convenție a PDL a lăsat în urmă răni în partid, dar acestea trebuie îngrijite cu ”balsam”.

”Fără îndoială, sunt unele persoane care au răni în urma acestei Convenții (...). Partidul a votat pentru continuitate, dar poate unele ajustări - nu schimbări majore, se vor mai face în timp”, a explicat Paleologu.

Vicepreședintele PDL, el însuși candidat la conducerea partidului în cadrul Convenției de acum câteva săptămâni, a apreciat că nu este neapărat nevoie ca Emil Boc să demisioneze din funcția de premier deoarece o deține pe cea de șef al PDL - așa cum au avasat ideea unele voci, inclusiv din partid.

”Nu sunt incompatibile aceste două funcții... Depinde doar de moment, uneori e bine să ai ambele funcții, alteori e poate preferabil să le separi. Nu am de gând să exprim o opinie singulară asupra acestui subiect, trebuie să existe o discuție în Biroul Permanent Național (BPN), nu a avut loc o asemenea discuție, o aștept. Și oricum, actorul principal în această chestiune este președintele Traian Băsescu - e cel în măsură să dea un răspuns și să facă ceva într-un sens sau altul”, este de părere Theodor Paleologu.

 

Manolăchescu recomandă ”Ţinutul Secuiesc din România”

Liderul PDL Covasna, Dan Manolăchescu, este de părere că noul scandal izbucnit la București, legat de Biroul Ținutului Secuiesc de la Bruxelles este ”un giumbușluc de imagine”, din moment ce europarlamentarul independent Tokes Laszlo și cel UDMR  Sogor Csaba vorbeau oricum în Parlamentul European despre ”Ținutul Secuiesc”.

„Nu cred că în momentul de față la Bruxelles sunt politicieni sau simpli cetățeni care caută să bată la o ușă și să spună ”vreau și eu să aflu ceva despre Ținutul Secuiesc”. Mi se pare interesant - totul se face într-o clădire a Statului Maghiar, dar aici Statul Maghiar a cam dat-o în bară - eu înțeleg că ei și-ar dori să fie atașat cumva Ținutul Secuiesc, dar mai mult de a atașa o reprezentanță a Ținutului, nu cred că se va întâmpla”, a declarat Dan Manolăchescu, sugerând că pe ușa Biroului ar trebui scris ”Ținutul Secuiesc din România”.

Pornind de la acest subiect, Theodor Paleologu a fost de acord că este necesară o reprezentare a regiunilor românești în forurile europene, dar a atras atenția că aceasta trebuie realizată pe considerente pragmatice și nu pasionale ori emoționale.

Theodor Paleologu a atras atenția că ”de 20 de ani, politicienii români sunt naționaliști în opoziție și filomaghiari la putere”, explicând că aceasta este o ipocrizie de care se fac vinovate toate partidele românești, fără excepție. Paleologu a apreciat că, totuși, discursul naționalist nu mai poate aduce capital politic la fel de puternic precum în urmă cu 15-20 de ani, deoarece electoratul, la rândul său, s-a maturizat.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
Mihaiii, 31 mai 2011
nu stiu cum de mai si recunosti ca esti PSD-ist....e normal sa ai comentari de facut la adresa PDL-ului...orie ar face PDL-ul nu v-a fii niciodata pe placul vostru....dar asta nu conteaza....pentru citeste integral
Paul, 30 mai 2011
E o vorba la romani...calul moare de drum lung si prostul de grija altuia...:)) Pastreaza-ti parerile Aline pentru tine, sau mai bine fa curatenie in psd-ul tau...
Mariana, 30 mai 2011
Asta chiar e culmea. Un PSD-ist acuza PDL-ul de comunism.:))
Vasy, 30 mai 2011
Aline, in loc sa comentezi de PDL Covasna, mai bine ai grija de curtea ta si de deputatul vostru care nu face nimic decat sa doarma prin camera deputatilor. Imi place ca stiti sa-i invatati pe altii, citeste integral
Bogdan, 30 mai 2011
organizatia PDL pe placut Dl. Paleologu....are si de ce....o organizatie cu oamenii corect, loiali partidului....
Alin, 30 mai 2011
Domnule Paleologu, dumneavoastra afirmati ca PDL a lăsat în urmă răni în partid, care ziceti ca ar trebui îngrijite cu ”balsam”, si care fără îndoială, sunt si anumite persoane care au citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.