POLITICA 6 mai 2022

Sfântu Gheorghe investește aproape 490.000 de lei pentru programe de promovare a sănătății fizice și mintale

de Iulia Drăghici - Taraș | 871 vizualizări

Aproape 40 de proiecte sunt finanțate de Primăria și Consiliul Local Sfântu Gheorghe în cadrul programului lansat în premieră anul acesta de autorități, pentru promovarea sănătății fizice și mintale. Bugetul pentru acestea este de aproape 490.000 de lei. 

Este vorba despre proiecte, inițiate și derulate de organizații non-profit, care au diverse activități, de la formarea de specialiști, tabere pentru copii, evenimente pentru persoane cu dizabilități, programe despre educație sexuală, despre prevenirea și combaterea bullying-ului în școli, programe dedicate persoanelor cu dependențe și altele. Mai concret, sunt 37 de proiecte, finanțate cu 489.897 de lei. 

Sunt proiecte extrem de importante din punctul de vedere al orașului. (...) Credem că este foarte importantă prevenția. Trăim într-o societate, aici în Europa de Est, unde de multe ori mașina personală primește mai multă atenție din partea proprietarului, decât sănătatea proprie. Așa cum mașina este dusă din când în când în service, la ITP și așa mai departe, așa și noi ar trebui să dăm o atenție mai mare sănătății. Ne costă mult mai puțin, și ca societate, și ca individ, dacă avem grijă de sănătatea noastră, decât dacă așteptăm să dăm bani să ne vindecăm”, a declarat primarul Antal Árpád joi, într-o conferință de presă. 

Programul pentru finanțarea proiectelor din domeniul sănătății fizice și mintale a fost lansat anul acesta, după adoptarea bugetului reședinței de județ. În total, autoritățile locale au propus un buget inițial de 500.000 de lei. 

Până la data limită, din 7 martie a.c., 45 de asociații, fundații și biserici au depus proiecte. Dintre acestea, au fost selectate spre a fi finanțate 37. 

Suntem încântați că atât de multe inițiative bune au venit din partea asociațiilor, ONG-urilor și bisericilor, ceea ce înseamnă că există mulți profesioniști excelenți în oraș care consideră aceste activități importante. Sperăm că această oportunitate va continua și în viitor și că vor fi prezentate mai multe idei și programe bune”, a declarat Kondor Ágota, consilier local și unul dintre coordonatorii programului. 

Asociația Clubul Sportiv Sepsi Adrenalin a obținut astfel 60.500 de lei pentru programul „Academia de stil de viață sănătos”, Asociația de Promovare a Sănătății Mintale „Esély” are la dispoziție 22.617 lei pentru un program de formare a facilitatorilor pentru activități educative pentru băieți de 10-13 ani, dar și alți 10.080 de lei pentru proiectul „A falon túl” (n.red. Dincolo de zid), Asociația Clubul de Șah „Cavalerul Sfântu Gheorghe” a primit finanțare de 58.500 de lei pentru programe de „antrenament mental”. Printre alte organizații care au primit fonduri se află: Parohia Reformată Sfântu Gheorghe (25.000 de lei), Fundația creștină Diakonia filiala Sfântu Gheorghe (8.820 de lei), Asociația Creștină „Bunul Samaritean” (12.000 de lei), Asociația Serviciul de Ajutor Maltez în România – Filiala Sfântu Gheorghe (pentru trei proiecte, câte 21.600 de lei, 21.500 de lei și 11.500 de lei), Asociația Turul Madár (12.600 de lei), Asociația Sportivă CC Training Sf. Gheorghe (10.000 de lei) și altele. 

Toate detaliile sunt disponibile pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe

Foto: Kristó-Gothárd Hunor

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.