POLITICA 28 august 2020

S-a dat startul campaniei electorale

de Iulia Drăghici - Taraș | 1404 vizualizări

Campania electorală pentru alegerea autorităților administrației publice locale începe oficial vineri, 28 august. Și pregătirile pentru scrutinul din 27 septembrie, unde sunt așteptați la urne 182.165 de alegători covăsneni, sunt în linie dreaptă, anunță Prefectura. 

Instituția Prefectului – Județul Covasna, asigură potrivit competențelor conferite prin lege, parte din condițiile logistice necesare pentru buna desfășurare a procesului electoral, astfel încât cei 182.165 de alegători covăsneni, să-şi poată exercita dreptul de vot, în condiţii de legalitate şi normalitate”, se arată într-un comunicat de presă publicat joi pe site-ul Prefecturii. 

Aceeași sursă arată că urmează să se încheie contractul de prestări servicii între Instituția Prefectului – Județul Covasna și Monitorul Oficial, pentru tipărirea buletinelor de vot pentru alegerea membrilor Consiliului Județean Covasna, consiliilor locale, Președintelui Consiliului Județean Covasna și primarilor.

Totodată, „la solicitările Instituției Prefectului – Județul Covasna, primarii au emis dispoziții pentru stabilirea locurilor speciale de afișaj electoral, care au fost centralizate la nivelul instituției, iar birourile electorale de circumscripție au transmis ordinea pentru înscrierea pe buletinele de vot a listelor de candidați”, se mai arată în comunicat. 

Nu în ultimul rând, autoritățile spun că accentul se pune pe atenție sporită și vigilență cu scopul de a avea parte de alegeri corecte și sigure. 

Instituția Prefectului – Județul Covasna a solicitat cu ocazia întâlnirilor de lucru, tuturor structurilor M.A.I.,  atenție sporită și vigilență, astfel încât campania electorală să se desfășoare în condiții de legalitate.

Totodată, Instituția Prefectului – Județul Covasna atrage atenția tuturor celor implicați în campania electorală, asupra importanței respectării normelor legale în vigoare și precizează că obiectivul structurilor M.A.I. vizează asigurarea unui proces electoral corect precum și menținerea climatului de siguranță publică pe timpul perioadei electorale”, transmite Prefectura. 

Sursa foto: Digi24.ro/GettyImages

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.