POLITICA 28 septembrie 2020

Revoluție la Barcani: după cel mai longeviv primar vine cel mai tânăr edil ales

de Iulia Drăghici - Taraș | 14051 vizualizări

Locuitorii comunei Barcani au ales: candidatul independent Nicolae Pastor va ocupa funcția de primar, după rezultatele parțiale publicate de autorități. Aproape 900 dintre voturile valabile exprimate îi aduc noua funcție tânărului în vârstă de 31 de ani. O victorie uriașă, având în vedere că cel contra căruia a candidat, primarul în funcție din 1990, Gheorghe Marin de la PSD, a avut 790 de voturi.

Cel de-al treilea candidat, Dorin Gheorghiu, de asemenea independent, a primit peste 30 de voturi, însă cu doar câteva zile înainte de alegeri, acesta a anunțat printr-o rețea de socializare că își manifestă susținerea pentru Nicolae Pastor și și-a îndemnat votanții să îi acorde acestuia voturile.

Încep prin a vă mulțumi pentru că mi-ați oferit încredere și susținere! Dar mai bine spus, „ne-ați” oferit încredere, nouă tinerilor! Primă persoana care a dorit mai presus de orice vis să acorde o șansă tinerilor este Dl. Gheorghiu Dorin, prin gestul lui onorabil și nemaiîntâlnit în ceea ce privește politica românească. Ați trăit intens alături de mine și vă sunt profund recunoscător! Începutul acestui mandat vine cu responsabilitate deplină, muncă, ambiție  și respect!  Îmi doresc sa facem o echipă bună in acest „proiect”!”, a scris pe pagina sa de Facebook Nicolae Pastor.

Noul primar după rezultatele parțiale este de loc din satul Sărămaș. În vârstă de 31 de ani, acesta este absolventul Facultății de Management și Strategii de Afaceri din cadrul Universității Transilvania din Brașov. Tânărul edil spune că are experiență în domeniul atracției fondurilor europene, prin exemplul propriu, pentru că în 2012 și 2019 a câștigat și implementat două astfel de proiecte.

În campania electorală, acesta a spus că infrastructura, educația, domeniul agricol și turismul, respectiv agroturismul sunt printre prioritățile sale, dar și că își dorește să creeze un departament în cadrul primăriei, prin care să îi sprijine pe tinerii care vor să își deschidă afaceri atât pe cont propriu, cât și pe fonduri europene.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.