POLITICA 18 februarie 2011

PSD Covasna continuă să critice Guvernul PDL-UDMR. Comasarea din Sănătate, „o aberaţie”

de Monica Vrânceanu | 532 vizualizări

Liderul PSD Covasna, deputatul Horia Grama, crede că celebra exprimare a filosofului Emil Cioran, regăsită în titlul uneia dintre operele acestuia - Pe culmile disperării, descrie foarte bine starea în care România a fost adusă de către guvernarea PDL-UDMR.

Ponta ar trebui să spună ”szeretlek” către UDMR

Horia Grama crede însă că luptele din interiorul PDL pentru putere ar putea motiva UDMR să-și reevalueze poziția de partener al democrat-liberarilor; în acest sens, Grama a amintit că UDMR este așteptată alături de USL însă a subliniat că termenul limită este unul destul de strâns și nicidecum anul 2012.

Astfel, Grama a arătat că liderii partidelor românești se vor afla la Congresul UDMR și a glumit chiar pe această temă, susținând că aceștia merg acolo pentru a învăța limba maghiară.

În ceea ce privește opinia sa referitoare la ce anume ar trebui să le transmită președintele PSD Victor Ponta celor din UDMR pentru a-i convinge să părăsească PDL și să treacă în Opoziție, Horia Grama crede că Ponta trebuie să le zică ”szeretlek” (te iubesc - n.r.).

Băsescu îl vrea pe Boc ”la coșul de gunoi”

Referindu-se la ultimele evenimente la nivel național, liderul PSD Covasna a mai arătat că președintele Traian Băsescu încearcă acum ”cosmetizarea” imaginii PDL, dorind totuși ”să-l arunce pe premierul Emil Boc la coșul de gunoi”. Horia Grama crede că Traian Băsescu are în prezent o mare problemă cu PDL și nici măcar o soluție a unui tehnocrat în fruntea Guvernului nu are.

"Băsescu ar vrea să îl arunce la coşul de gunoi pe Emil Boc, dar ar trebui să se arunce şi el împreună cu Boc, pentru că totul a pornit de la el, toate măsurile fiind comandate de la Cotroceni. Traian Băsescu l-a adus pe Emil Boc în actuala situație, iar acum ar vrea să-l arunce la coșul de gunoi, încercând să găsească o soluție pe care nu o are”, a explicat Horia Grama, care nu crede, după lipsa de coerență și autoritate a lui Emil Boc, că un tehnocrat nu ar putea fi luat în seamă acum de vreun partid.

Critică pe comasările din Sănătate

Horia Grama descrie măsurile anticriză ale Guvernului, începute în 2010 și continuate în acest an, ca fiind ”aberante și idioate”, ele nefăcând altceva decât să scoată la iveală mediocritatea celor care ne conduc.

În acest context, Horia Grama a explicat că mediocritatea de la Centru se extinde în teritoriu, iar liderul PSD crede că ceea ce se întâmplă în sistemul sanitar covăsnean este reprezentativ în acest sens.

În acest sens, Grama a criticat vehement intenția Ministerului Sănătăţii (MS) de comasare a unor spitale și s-a referit direct la comasarea Spitalului „Dr. Radu Horia” de la Vâlcele cu Spitalul de Cardiologie Covasna, opinând că această idee, ca de altfel comasările anunțate în întregul sistem sanitar național, au fost gândite mediocru și ”fără o analiză serioasă”.

Horia Grama consideră că o eventuală comasare a Spitalului de la Vâlcele cu cel de Cardiologie de la Covasna ar fi ”o aberație”, spitalele având profile diferite, cel de la Vâlcele neavând datorii, în vreme ce distanța fizică dintre cele două nu ar avantaja în niciun caz un management performant.

În acest context, deputatul PSD s-a referit și la secția externă de la Întorsura Buzăului a Spitalului Județean, arătând că aceasta nu este dorită în administrarea Județeanului de către conducerea acestuia din  urmă și cea a Consiliului Județean (CJ) Covasna.

”Nu se dorește ca secția de la Întorsura să fie menținută, pe motiv că aceasta ar provoca pierderi anuale de peste un milion de lei, dar cred că era de datoria SJU să facă funcțională acea secție, prin aducerea a încă doi-trei medici specialiști, deschiderea către inițiative private în clădirea nouă și cu sprijinul Consiliului Local care ar suporta cheltuielile de întreținere. Nu se poate însă lăsa o zonă ca Întorsura Buzăului, cu 30.000 de oameni, fără spital, chiar dacă SJU și CJ vor cu orice preț să scape de această responsabilitate. Poate că o soluție ar fi ca Spitalul din Vâlcele să rămână cu personalitatea sa juridică și să preia secția de la Întorsura, să mai vină și aici din bolnavi, să se atragă medici, în sensul că s-ar putea rentabiliza prin deschiderea aici a unei secții a Spitalului de la Vâlcele”, a arătat Horia Grama, menționând că, în opinia sa, responsabil de actuala situație a secției de la Întorsura este inclusiv conducătorul acesteia, medicul Vasile Iliuță.

Deputatul PSD a mai spus că intenționează să formuleze o interpelare către ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, astfel încât spitalele de la Întorsura și Vâlcele să fie ”salvate”.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 21

Adaugă comentariu
dodo, 1 martie 2011
sa vedem daca si cei de sus sunt de acord cu memoriu facut de domnul gramasi domnul mereuta. domnule grama cunoasteti toata situatia spitalului vilcele? v-a informat managera vigheci de vizita citeste integral
GHEORGHE, 20 februarie 2011
TARE VICEPRESEDINTELE PDL SPOREA CATALIN SI-A FACUT SOTIA MANAGER LA CARDIOLOGIE,OARE CE INTERESE MESCHINE AU. Acest SPOREA CATALIN CUM POATE SA-SI JUSTIFICE AVEREA, DIN INTORSURA BUZAULUI, CA PE citeste integral
C, 20 februarie 2011
FELICITARI EUGEN CA BINE LE ZICI , DOMNUL GRAMA SI DOMNUL MEREUTA VOR SA MAI FACA NISCAIVA BANUTI DE PE URMA SECTIA EXTERNA DE LA INTORSURA BUZAULUI SA MAI DESCHIDA CITEVA CABINETE PRIVATE CA SI LA citeste integral
Primar_la_Hetea, 19 februarie 2011
Credeti ca PSD-ul ar fi facut mai multe in acesta perioada de criza ?
eugen, 19 februarie 2011
De situatia spitalului de la Intorsura Buzaului se ocupa PD-L impreuna cu Min.Sanatatii si nu trebuie sa se mai oboseasca PSD sa aduca firme private care sa puna paznic la poarta , casiera la intrare citeste integral
Bogdan, 19 februarie 2011
Doar atat am de spus `` Sa traiti Bine`` http://www.dailymotion.com/video/xb9jr6_sa-traiti-bine-dorel-vs-basescu_shortfilms
vasy, 19 februarie 2011
Marian,doar atat poti?M-ai ratat,nu sunt PSD-ist,dar presupun ca adevarul doare si anume ca in 20 ani de cand se tot prostitueaza UDMR ca sa ajunga la guvernare atat pentru voi maghiarii cat si pentru citeste integral
h, 19 februarie 2011
sansele sunt pentru oameni capabili.
dan, 19 februarie 2011
Manager a spitalului vilcele obligi oamenii sa mearga cu miloaga la partidul PSD ,la d-nu grama ca sa faca memoriu la minister. totul degeaba si in zadar . multa bafta la stat acasa .
Marian, 18 februarie 2011
Pentru vasy:iar dai cu papagalu degeaba.GURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA psdistule
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.