POLITICA 10 februarie 2021

(Update) Primarul din Ozun, Ráduly István, propunerea UDMR pentru funcția de prefect de Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1794 vizualizări

UPDATE: Declarațiile lui Ráduly István legate de această nominalizare: https://bit.ly/3panDFF. 

Președintele UDMR Covasna, Tamás Sándor, a anunțat miercuri seara că propunerea partidului pentru funcția de prefect al județului Covasna este actualul primar al comunei Ozun, Ráduly István.

Tamás Sándor a declarat pentru Observatorul de Covasna că a înaintat în aceeași seară propunerea către vicepremierul Kelemen Hunor și că speră ca numirea să fie acceptată și oficializată cât mai curând, având în vedere că au trecut deja două luni de zile de la alegerile parlamentare.

Despre decizia de a-l propune pe Ráduly István pentru funcția de prefect al județului Covasna, Tamás Sándor a spus că edilul este o persoană școlită și cu experiență în administrația locală. „Este din 2004 primar al comunei Ozun, a studiat Dreptul și este și profesor la UBB. Activitatea sa ca edil al comunei Ozun a dovedit că este un administrator excepțional, a arătat că este capabil să îngrijească o comunitate și în același timp să ia decizii ferme”, a spus președintele UDMR Covasna.

Săptămâna trecută, PNL Covasna a anunțat că își menține susținerea Cosmin Boricean, unul dintre actualii subprefecți, pentru a continua în această funcție, iar Alianța USR Plus l-a propus pe Dulányi-Balogh Szilárd, liderul filialei județene USR pentru cealaltă funcție de subprefect

În ceea ce privește funcția de secretar general al Prefecturii, Tamás Sándor a spus că întâi așteaptă să se facă numirea noului prefect, iar apoi vor urma alți pași, dar că, oricum, partidul său are om cu experiență potrivit și pentru această funcție, fără a face însă alte dezvăluiri, ci doar precizarea că anunțurile vor fi făcute la timpul potrivit. 

Cât despre soarta comunei Ozun dacă numirea actualului primar pe funcția de prefect va fi oficializată, se pare că ar urma ca viceprimarul să primească atribuțiile edilului-șef.

Vom reveni cu detalii pe subiect și declarații și în perioada următoare. 

Sursa foto: Facebook/ Tamás Sándor. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.