POLITICA 3 februarie 2021

USR Covasna are propunere pentru funcția de subprefect în județ

de Iulia Drăghici - Taraș | 2668 vizualizări

USR Covasna a anunțat miercuri, prin intermediul Facebook, faptul că îl propune pe Dulanyi-Balogh Szilard, liderul filialei județene, de profesie jurist, pentru funcția de subprefect al județului. Nominalizarea vine după rezultatul negocierilor dintre partidele aflate la guvernare, în care s-a stabilit că UDMR va propune prefectul pentru județul Covasna, Alianța USR – Plus un subprefect, iar PNL pe al doilea.

În urma propunerii Biroului Județean USR Covasna, votat în cadrul Conferinței Județene USR Covasna - nominalizarea organizației județene pentru funcția de Subprefect al județului Covasna este Dulanyi-Balogh Szilard, președintele filialei județene USR Covasna, de formație jurist.

Săptămâna viitoare urmează audierile în cadrul Biroului Național USR, acesta fiind ultimul filtru privind desemnările pentru funcțiile de Prefect/Subprefect în cadrul USR”, se arată în informarea publicată pe Facebook.

Și conducerea Plus Covasna ne-a comunicat că susține propunerea USR.

După audierile din Biroul Național USR, pentru cei acceptați următorul pas ar fi numirile oficiale făcute de Guvern, iar apoi învestirile. Nu se știe deocamdată în cât timp se vor întâmpla schimbările.

Dulanyi-Balogh Szilard a declarat miercuri, pentru Observatorul de Covasna, că nu are emoții în ceea ce privește audierile din Biroul Național USR și a spus, totodată că a acceptat să fie propunerea pentru subprefect pentru că nu este omul care să fugă de responsabilități.

Nu sunt un om care se ascunde de responsabilități. Dacă eram, atunci în 2016 nu participam la fondarea organizației județene. Având în vedere că am candidat în ultimele două rânduri de alegeri, îmi place să fiu activ și să îmi asum responsabilități, iar partea asta cu subprefectul vine ca o mănușă, ca o încununare a celor 7 ani și jumătate în juridic în care experiență, am fost și consilier organizație politică, am îndeplinit mai multe funcții, deci vine ca o mănușă și organizațional și cum sunt eu croit ca om, cum interpretez eu legile. Toate s-au aliniat. E vorba de asumarea unei responsabilități, că de aceea am și intrat în politică”, ne-a declarat Dulanyi-Balogh Szilard.

Legat de susținerea Plus Covasna, acesta a spus că faptul îl bucură și îi dă dovadă că „la nivel județean lucrurile funcționează cum trebuie și sunt optimist că o să fim ok și după fuziune, o să avem o relație bazată pe prietenie și cordială. Nu suntem în politică să ne luptăm între noi, ci să încercăm să schimbăm câte ceva”.

Dulanyi-Balogh Szilard spune și că din punctul lui de vedere este o idee foarte bună faptul că s-a schimbat legislația și prefectul și subprefecții pot fi oficial membri de partid. „A fost o ipocrizie în anii premergători, în sensul în care toată lumea știa că sunt funcții eminamente politizate, dar lucrurile erau cumva ascunse. Asta vine ca o cristalizare a situației pentru că și conform Codului Administrativ, respectiv și în Constituție e clar că prefecții și subprefecții sunt reprezentanții Guvernului în teritoriu”.

Deocamdată nu se știe care va fi propunerea UDMR pentru funcția de prefect al județului Covasna, dar nici cine ar putea fi și al doilea subprefect, respectiv nici când vor fi făcute numirile oficiale din partea Guvernului. 

Sursa foto: Facebook/ USR Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.