POLITICA 5 februarie 2021

Floroian, PNL Covasna: „Comunitatea românească are dreptul să numească pe cineva în funcția de Secretar General al Prefecturii”

de Iulia Drăghici - Taraș | 2170 vizualizări

Partidul Național Liberal Covasna îl susține în continuare pe actualul subprefect Cosmin Boricean pentru această funcție chiar și în viitoarea echipă, din care vor face parte un reprezentant al USR Plus, pe celălalt post de subprefect și un prefect propus de UDMR. Totuși, Olimpiu Floroian, liderul PNL Covasna, a punctat că în cadrul prefecturii urmează să fie înființată încă o funcție de conducere, cea de secretar general, și că cea care ar trebui să aibă întâietate la o nominalizare este comunitatea românească din județ.  

Olimpiu Floroian, președintele PNL Covasna a spus că partidul său îl nominalizează încă o dată și îl susține în continuare pe actualul subprefect Cosmin Boricean pentru această funcție. 

Argumentul principal este faptul că a dovedit că este un bun subprefect, așa cum ar fi fost și un bun prefect: cunoaște bine problemele județului, a fost și consilier județean, iar asta i-a permis să afle și să ia poziții corecte vizavi de tot ceea ce se întâmplă în județ, așa că, din punctul nostru de vedere este cel mai potrivit. Este propunerea pe care o voi susține la București”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, Olimpiu Floroian. 

Acesta a precizat și că într-o coaliție, o hotărâre luată trebuie respectată, făcând referire la faptul că județul Covasna va avea un prefect din partea UDMR, dar și că „românii din județ pot să aprecieze dacă e bine sau nu, așa cum puteau să aprecieze dacă a fost bine sau nu să iasă la vot la ultimele alegeri.  

Secretarul General al Prefecturii 

Pe de altă parte, liderul PNL Covasna a adus în discuție o altă funcție importantă la nivelul instituției, care, se pare, ar urma să fie înființată, și anume cea de secretar general al Prefecturii Covasna, o funcție similară cu cea de secretar al județului Covasna, de pildă. Olimpiu Floroian a spus că partidul pe care îl reprezintă va lupta pentru ca acest post să fie ocupat de un reprezentant al comunității românești din județ, iar în acest sens, ar urma ca în perioada următoare să fie purtate discuții în acest sens cu partidele și organizațiile reprezentative. Secretarul General al Prefecturii ar urma să aibă atribuții în a gestiona relațiile cu instituțiile statului și cu ministerele, potrivit lui Olimpiu Floroian. 

Fără discuție, aici comunitatea românească are dreptul să numească pe cineva pentru această funcție de secretar general”, a punctat Olimpiu Floroian, care a spus și că cel care va ocupa această funcție nu va fi membrul niciunui partid, spre deosebire de prefect și subprefecți.  

Discuțiile cu privire la cine va prelua conducerea Prefecturii Covasna s-au încins în spațiul public și în interiorul formațiunilor politice în urma negocierilor dintre partidele aflate la guvernare, în care s-a stabilit că UDMR va propune prefectul pentru județul Covasna, Alianța USR – Plus un subprefect, iar PNL pe celălalt. 

Primii care au făcut o nominalizare au fost cei de la USR Plus. Aceștia l-au propus pe Dulányi-Balogh Szilárd, liderul filialei județene USR, de profesie jurist. UDMR, însă, nu pare că se grăbește să dezvăluie cine va fi noul principal reprezentant al Guvernului în teritoriu. 

Noi dorim să facem lucruri bune pentru județ și pentru țară în general. E mai puțin important dacă le facem cu un prefect maghiar sau un prefect român. (...) Din punctul meu de vedere, perioada în care toate lucrurile care se făceau de maghiari erau contestate de români și lucrurile făcute de români erau contestate de maghiari a trecut pentru Covasna. Tot ceea ce vrem să facem în continuare, o vom face în colaborare. Faptul că acum suntem la guvernare într-o coaliție și asta e mai puțin important. Noi vrem să facem lucruri bune pentru județ și țară”, a mai declarat președintele PNL Covasna, Olimpiu Floroian. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.