POLITICA 22 octombrie 2010

Preşedintele PSD Covasna, Horia Grama: UDMR va abandona PDL la moţiunea de cenzură

de Monica Vrânceanu | 823 vizualizări

PSD Covasna crede în susținerea de către UDMR a moțiunii de cenzură PSD-PC-PNL ce va fi înaintată spre vot pe 27 octombrie, mai ales în condițiile în care această susținere va asigura UDMR posibilitatea negocierii intrării în noua majoritate ce se va forma după căderea Guvernului Boc.

Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat că parlamentarii UDMR vor susține moțiunea deoarece „UDMR nu este o formațiune sinucigașă”, aceasta dispunând de „politicieni versaţi” care au făcut întotdeauna „calcule bune” şi au ştiut de ce parte să se poziţioneze pentru a fi în avantaj.

Apreciind că în UDMR există în prezent două curente de opinie - unul favorabil rămânerii alături de PDL și altul ieșirii de la guvernare, Horia Grama a declarat că acest lucru a fost evidențiat tocmai prin prezența la Congresul PSD a senatorului Uniunii, Verestoy Attila, dar și prin votul favorabil dat de parlamentarii UDMR scăderii TVA la alimentele de bază.

Grama îl felicită pe Manolăchescu și îi ia apărarea lui Munteanu

Liderul PSD Covasna a ținut să-l felicite pe noul președinte al PDL Covasna, Dan Manolăchescu, pentru câștigarea conducerii organizației județene, însă a catalogat ambițiile noii conduceri a PDL în ceea ce privește câștigarea a trei primării din județ ca fiind ”optimiste”.

În același timp, Horia Grama s-a referit și la ”atacurile” lui Dan Manolăchescu la adresa fostului prefect Codrin Munteanu, despre care liderul PDL Covasna a afirmat că ar trebui să-și recunoască apartenența la PSD.

„Codrin Munteanu nu este membru PSD, nici nu ar putea, deoarece este înalt funcționar public. Dar nu este niciun secret pentru nimeni că este simpatizant PSD și că noi l-am susținut pentru funcția de prefect, fiind un profesionist. Așa cum l-a susținut și PDL pe Valentin Ionașcu ca subprefect. Nu înțeleg de ce se face așa o problemă din asta, când toate deconcentratele sunt conduse acum de PDL și UDMR”, a mai spus Horia Grama.

Spitalul de la Întorsura Buzăului - prioritate pentru PSD Covasna

Liderul PSD Covasna a mai declarat că, de acum, problema Spitalului de la Întorsura Buzăului, secție a Spitalului Județean, va deveni o prioritate pentru PSD Covasna. Horia Grama este de părere că autoritățile județene, către care a fost descentralizat Spitalul de la Întorsura Buzăului, nu au făcut nimic pentru acesta, plasându-l în curtea Primăriei Întorsura deși se află în administrarea CJ.

„Spitalul Județean nu s-a preocupat să angajeze oameni la Întorsura Buzăului și nici să doteze spitalul de acolo, chiar dacă acesta dispune de o clădire foarte bună. Este vorba despre o zonă izolată a județului, care deservește o populație de aproximativ 30.000 de oameni, aceștia nu pot fi tratați ca cetățeni de rangul al doilea, deci e responsabilitatea Ministerului Sănătății și a Consiliului Județean Covasna să devină absolut funcțional acest spital”, este de părere deputatul PSD.

Acesta a admis că Spitalul poate fi transferat în administrarea Consiliului Local Întorsura Buzăului, dar numai după ce autoritățile județene îi vor asigura dotarea și personalul necesar.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
Vali, 23 octombrie 2010
De acord cu Flavius...ce zici Horia, iti dai demisia???
gigi, 22 octombrie 2010
Functionari inalti... apolitici. Utopie d-l Grama, nici dumneata nu crezi cea ce vorbesti. In tara asta nu-ti poti face cariera in domeniu public fara vantul politic din spate.
Flavius, 22 octombrie 2010
As pune un pariu cu domnul Grama. Daca UDMR nu abandoneaza PDL-ul atunci dansul sa-si dea demisia din fuctia de deputat al judetului Covasna. Evident ca nu ar accepta, multi dintre noi stim care este citeste integral
Costi Holospin, 22 octombrie 2010
Eu cred ca, Dan Manolachescu nu a gresit cu nimic solicitand lui Codrin Munteanu sa-si identifice convingerile politice, nimeni nu-i contesta competenta lui Codrin, dar este firesc ca pana la urma citeste integral
G . F., 22 octombrie 2010
TOVARASU Grama pana acuma de ce nu ai facut nimic pentru spitalul din Int. Buzaului esti de ani buni ditamai deputatul de Covasna miramas sa faci ceva de aici incolo pentru Intorsureni,o parte din citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.