POLITICA 17 septembrie 2009

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama: „Vasile Blaga face curte UDMR“

de Covasna Media | 399 vizualizări
Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, consideră că recenta vizită în judeţ a ministrului Dezvoltării, Vasile Blaga, a avut rolul de curtare a UDMR, în ipoteza unei viitoare relaţii cu Uniunea.

[singlepic=333,400,200,,left]

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, consideră că recenta vizită în judeţ a ministrului Dezvoltării, Vasile Blaga, a avut rolul de curtare a UDMR, în ipoteza unei viitoare relaţii cu Uniunea.

În opinia liderului PSD din judeţ, Vasile Blaga pare a fi în ultimul timp un „misit“ al partidului, într-o „ipotetică şi viitoare“ relaţie cu UDMR, partea bună fiind totuşi aceea că judeţul beneficiază de fonduri prin proiectele şi banii care vin astfel de la Ministerul Dezvoltării.

„Desigur că misiunea d-lui Blaga este aceea de a curta şi de a stabili relaţii bune cu UDMR. Pe mine mă bucură această misiune pentru că judeţul are de câştigat prin proiectele şi banii pe care ministerul d-lui Blaga îi dă în acest judeţ pentru asigurarea acestei prietenii. Îl anunţ totuşi că UDMR este o formaţiune foarte pragmatică şi extrem de liber schimbistă şi cred că mai nou princi palul lor deziderat este ajungerea cu orice preţ la guvernare“, a declarat Grama.

Deputatul PSD a completat că prin ceea ce face şi modul în care se comportă PDL la

guvernare şi în politica românească dovedeşte că este un partid care îşi atacă mereu partenerii, şi care provoacă crize şi scandaluri în coaliţiile în care participă.

În acest context, este posibil, spune Grama, ca în scurt timp nicio forţă politică românească să nu mai vrea să coalizeze cu democrat liberalii.

Adio, dar rămân cu tine

În ceea ce priveşte ruperea protocolului dintre PD-L şi PSD pe plan local, preşedintele PSD Covasna a afirmat că după discuţia purtată cu omologul său de la PD-L acesta i-a spus că practic el nu a vorbit despre o rupere pe plan local, ci au hotărât că susţin ruperea protocolului la nivel central, întrucât la nivel local nu au ce să le reproşeze socialdemocraţilor.

„Acum nici eu nu ştiu, am mai întrebat şi pe alţii, nici ei nu ştiu exact ce s-a hotărât la şedinţa aia, o dau pe după vişin, au căzut şi ei în cursa asta întinsă de la Bucureşti de a susţine ruperea Coaliţiei pentru a intra în criză. Nu s-a întâmplat, cine vrea să rupă, să rupă, au posibilitatea să restructureze Guvernul, să scoată miniştrii PSD, dar s-o facă ei, noi suntem lucizi şi ştim că trebuie asigurată în lunile astea grele guvernarea corectă a ţării şi crizei, cu poticnelile care sunt, cu anumite ineficienţe, asta e, ni le asumăm. Până la alegerile prezidenţiale trebuie să existe un echilibru“, a mai spus Grama.

În opinia acestuia, pe plan local trebuie să existe o solidaritate între cele două formaţiuni, având în vedere că UDMR deţine monopolul. Grama a completat despre organizaţia PD-L Covasna că nu ar fi capabilă să ia decizii foarte lucide, ci „s-au speriat de o mică solicitare de la centru”. „Ar trebui să aibă mai mult curaj şi mai multă personalitate în ceea ce fac”, a conchis el.

Cu ocazia vizitei sale de vinerea trecută, din judeţul Covasna, secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a afirmat că nu au început niciun fel de discuţii cu UDMR despre o posibilă guvernare comună, dar nu exclude o colaborare cu Uniunea dacă actuala Coaliţie nu va rezista.

Vasile Blaga a spus că vor vedea în ce măsură Coaliţia funcţionează, accentuând că PD-L este loial protocolului de colaborare cu PSD, dar el nu exclude o colaborare cu UDMR în eventualitatea în care Coaliţia nu va funcţiona.

Explicaţii despre prima zi de şcoală

Deputatul Horia Grama a explicat şi prezenţa lui la deschiderea anului şcolar din comuna Vâlcele, spunând că aceasta nu a avut loc fără o invitaţie prealabilă şi nu se fereşte să meargă la această şcoală sau la altele cu care a ţinut legătura şi pe care le-a sprijinit pentru a atrage fonduri.

„Văd că dl Guruianu are o mare grijă privind participarea mea la deschiderea anului şcolar la Vâlcele. Pe acest mare stâlp de cafenea din Sfântu-Gheorghe care aşteaptă tot felul de confruntări prin restaurantele oraşului îl anunţ că eu nu particip la vreo manifestare fără să fiu invitat şi am fost invitat de conducerile şi corpul didactic şi la Colegiul Naţional Mihai Viteazul şi la Constantin Brâncuşi şi n-am nicio reţinere să merg pentru că am ţinut mereu legătura cu aceste şcoli şi am făcut foarte multe lucruri pentru ele”, a spus Grama, amintind că s-a zbătut pentru a aduce aici fonduri şi bani.

Acesta a explicat că a ales să participe la deschiderea anului şcolar la Vâlcele pentru că acolo a avut loc şi inaugurarea unui corp de şcoală, o investiţie susţinută de el împreună cu primarul şi administraţia locală şi nu a avut probleme cu profesorii sau cei de acolo pentru că relaţiile pe care le vede el cu şcoala sunt de altă natură decât politică. „I-aş mai adresa o întrebare dlui Guruianu, dânsul ce fel de activitate are, dacă are vreun serviciu, dacă a avut în viaţa lui carte de muncă, dacă are vreo profesie, din ce se întreţine, că am înţeles că indemnizaţia de consilier a donat-o unui tânăr...”, a mai precizat Horia Grama.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
Livia, 20 septembrie 2009
Mi se pare o mare lipsa de respect ca, in contextul in care invatamantul se duce de rapa, elevii de clasele a XII-a nu stiu PROGRAMELE!!! pentru examenul de bacalaureat, cei de clasa a VIII-a nu stiu citeste integral
Livia, 20 septembrie 2009
Off Topic. Multumiri intense stimatului domn deputat Grama, care contribuie cu succes la o declinul clasei politice si la lipsa de incredere a cetatenilor, la prezenta scazuta a romanilor la citeste integral
ziarist, 18 septembrie 2009
Nu a gresit daca privim prin perspectiva anului electoral. Fiecare miscare a adversarului trebuie taxata. Grama s-a dus la Valcele fiind fieful psd-ului acolo...vezi primarele Marinescu, vicele citeste integral
Ion Ciobanu, 18 septembrie 2009
He he, am zis eu că domnul Guruianu greşeşte când se ia de Horia Grama şi prezenţa lui la Vâlcele? Cred că a fost un pic de invidie dar şi o oportunitate de-a ataca.
cx, 18 septembrie 2009
Avem probleme cu sistemul cind un ministru trebuie sa vina si sa ,,dea,,
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.