POLITICA 26 ianuarie 2022

Prefectura Covasna: peste 67 de milioane de lei, fonduri guvernamentale atrase în județ în 2021

de Iulia Drăghici - Taraș | 760 vizualizări

Prefectul de Covasna, Ráduly István a declarat marți, într-o conferință de presă, că în 2021 județul a primit peste 67 de milioane de lei din fonduri guvernamentale, pentru diverse investiții, prin cinci proiecte de hotărâri de guvern, depuse alături de Consiliul Județean.

Prin intermediul pregătirii unor proiecte de hotărâri ale Guvernului, împreună cu Consiliul Județean Covasna, (...) am reușit, în perioada de când sunt eu prefect, ultimele nouă luni, să atragem 67 de milioane de lei, din fonduri guvernamentale. Am solicitat o sumă mult mai mare, peste 120 de milioane, dar această sumă de 67 de milioane am și primit-o. Consider că sunt fonduri foarte binevenite pentru acele UAT-uri sau Consiliul Județean pentru diferite investiții, refacerea unor infrastructuri rutiere”, a declarat Ráduly István. 

Printre proiectele finanțate se numără, de exemplu, cel de eliminare a efectelor inundațiilor petrecute în primăvară, la Malnaș. 

Întrebat pe subiect, prefectul a mai spus în cadrul conferinței și că nu a calculat câți bani s-au atras prin fonduri guvernamentale, de intervenție sau de rezervă, și în anii trecuți, de predecesorii săi. 

Un proiect similar, de sprijin pentru situații speciale, se va întocmi și pentru Comandău, unde mai multe locuințe au fost arse din temelii, în urma unui incendiu care a izbucnit de la un scurtcircuit electric, pentru refacerea caselor și ajutorarea familiilor rămase fără acoperiș deasupra capului. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.