POLITICA 22 aprilie 2009

PNL Covasna: UDMR ar trebui să abandoneze tema autonomiei în apropiata campanie electorală

de Covasna Media | 516 vizualizări
Conducerea PNL Covasna consideră că în campania pentru alegerile europarlamentare ce vor avea loc la începutul lunii iunie, UDMR ar trebui să abandoneze tema autonomiei şi să se axeze pe teme reale, reprezentative pentru comunitatea maghiară. Preşedintele PNL Covasna, Marius Obreja, şi managerul de campanie al PNL Covasna, Mădălin Guruianu (foto), consideră că subiectele potrivite Parlamentului European (PE) sunt cele axate pe economie,

Conducerea PNL Covasna consideră că în campania pentru alegerile europarlamentare ce vor avea loc la începutul lunii iunie, UDMR ar trebui să abandoneze tema autonomiei şi să se axeze pe teme reale, reprezentative pentru comunitatea maghiară. Preşedintele PNL Covasna, Marius Obreja, şi managerul de campanie al PNL Covasna, Mădălin Guruianu (foto), consideră că subiectele potrivite Parlamentului European (PE) sunt cele axate pe economie, dezvoltare şi deschidere către Europa. Potrivit celor doi, printre subiectele de actualitate pentru România - şi implicit pentru reprezentarea etnicilor maghiari, nu doar a celor români, se numără aeroportul din Braşov, impozitele şi coabitarea între etnii.

„Ne aşteptăm ca mesajul autonomiei să revină în campanie, deoarece aşa a fost mereu, în orice campanie. Cu mare plăcere am primi însă dezbaterea unor probleme reale ale populaţiei, cum ar fi cea a aeroportului din Braşov”, a explicat Marius Obreja, subliniind că, pentru zona Braşov, Covasna şi Harghita efectele înfiinţării aeroportului ar fi unele ce ar deschide imediat supapele economice.

„Ţinutul Secuiesc şi delimitarea lui nu sunt probleme europene, europenii fiind oameni pragmatici; problemele legate de etnie se rezolvă prin dezvoltarea economiei şi creşterea nivelului de trai”, a mai spus Obreja.

Crin Antonescu, aşteptat în Secuime

Referindu-se la reprezentarea judeţului Covasna în PE, Marius Obreja a subliniat că aceasta îi va reveni lui Magor Csibi, deoarece pentru actualele alegeri PNL Covasna a hotărât să nu aibă un reprezentant din judeţ pentru PE. Cu toate acestea, liberalii covăsneni se vor implica activ în campania pentru europarlamentare, Mădălin Guruianu precizând că vor exista mesaje electorale adresate inclusiv etnicilor maghiari. În acest context, PNL Covasna a anunţat că în perioada campaniei vor ajunge în judeţul nostru şi o serie de candidaţi pe locuri eligibile pentru PE şi inclusiv preşedintele PNL, Crin Antonescu.

„Covasna nu a avut mereu o situaţie privilegiată, ci a fost considerat un judeţ după virgulă. Dorim să reaşezăm judeţul Covasna pe locul pe care trebuie, fiind un judeţ important, care are aceleaşi probleme ca restul judeţelor, ba chiar o situaţie aparte, având două etnii convieţuitoare”, a explicat Obreja, în vreme ce Mădălin Guruianu a precizat că imaginea judeţului Covasna a fost deformată la nivel naţional inclusiv de persoane care nici măcar nu au vizitat vreodată acest judeţ, fapt completat şi de politicienii care au vrut să profite prin amplificarea unor aşa-zise conflicte interetnice. În consecinţă, PNL Covasna şi-a propus o refacere a imaginii judeţului Covasna, lucru la care se va lucra inclusiv pe perioada campaniei pentru europarlamentare.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.