POLITICA 15 mai 2013

PDL Covasna, critici dure la adresa USL

de Monica Vrânceanu | 869 vizualizări

Conducerea PDL le cere parlamentarilor Grama şi Obreja să-și justifice mandatele

Conducerea PDL Covasna consideră că actuala criză din Poșta Română are rădăcini vechi, mai exact în perioada Guvernării Tăriceanu, care, spun cei din PDL, a încheiat la acea vreme o serie de contracte păguboase pentru Poștă, aceasta fiind cauza datoriilor de azi.

Conducerea PDL Covasna afirmă că planul de restructurare al Poştei prevede desfiinţarea a două oficii poştale din Sfântu Gheorghe, lucru confirmat şi de sindicat.

Preşedintele organizaţiei, Codruţ Opaiţ, a declarat că aproximativ 70 de poştaşi din mediul rural vor fi afectaţi de măsurile de reorganizare propuse de conducerea companiei prin reducerea normei de lucru, iar acestora li se vor adăuga angajaţii celor două oficii poştale din Sfântu Gheorghe, respectiv cel de la Gară şi din Cartierul Simeria, care ar putea fi desfiinţate.

Președintele PDL Covasna a mai declarat că Poșta s-a aflat în dificultate și pe vremea Guvernării PDL, însă aceasta a găsit soluții pentru ca oamenii să nu fie dați afară și a aplicat strategii pentru bunul mers al lucrurilor.

„Totul s-a terminat când au venit la guvernare cei din USL. S-au gândit că dacă dau afară oameni sau desființează oficii poștale, vor rezolva problema. Totul pentru că se vrea o privatizare, în condițiile în care orice stat dezvoltat și-a păstrat Poșta, nu a vândut-o la alții”, a spus Opaiț.

De aici, liderul PDL Covasna a trecut la proiectul Guvernului de a mări ajutoarele sociale de la 1 iunie. Opaiț admite că mulți oameni trăiesc la limita sărăciei, însă nu crede că aceasta este cea mai bună soluție.

„Puținii bani pe care-i are Guvernul se vor risipi pe ajutoare care oricum nu vor ajunge și nu vor îndestula. Asta e o măsură de stânga în mod clar, iar partea liberală parcă nu se vede nicăieri în Guvernul USL... O mai bună soluție ar fi crearea de locuri de muncă, liberalii din USL ar trebui să vină pe această latură, dar nu se aud, nu se văd”, este de părere Opaiț, care consideră că în prezent trăim cel mai scăzut nivel din 1989 încoace.

Situația TAM, în atenția PDL

Prim-vicepreședintele PDL Covasna, Liviu Comăneci, a ținut să atragă atenția asupra a două chestiuni importante la nivel local: starea Teatrului Andrei Mureșanu (TAM) din Sfântu Gheorghe și starea deplorabilă a drumului Întorsura Buzăului – Dobârlău – Băcel – Sfântu Gheorghe.

„TAM este una dintre puținele instituții care unește comunitatea românească, dar iată că ajunge, pe final de stagiune, să nu aibă director, sediu, nimic care să poată da o stabilitate. Nu înțelegem ce se va întâmpla și de ce se află în situația asta, cu atât mai mult cu cât, o știe toată lumea, chiar fostul deputat PDL de Covasna, Petre Străchinaru, a adus sume importante de bani pentru un sediu TAM (este vorba despre banii cu care au fost inițiate lucrările la Sala Studio din curtea Teatrului, Sală devenită sediu al Ansamblului Háromszék – n.r.).  În plus, pentru drumul de la Băcel exista un proiect, însă după venirea USL a fost abandonat – așa s-a ajuns în situația izolării românilor, căci drumul e aproape inpracticabil”, a spus Comăneci.

În opinia prim-vicepreședintelui PDL, senatorul Marius Obreja și deputatul Horia Grama ar trebui să se implice direct în aceste probleme și altele ale românilor și ar trebui să lupte constant pentru atragerea de bani în județ.

„Foarte multe investiții inițiate pe vremea PDL au fost abandonate, dar noi putem dovedi că am adus bani în județ, cât timp am fost la putere și chiar dacă eram în plină perioadă de criză. Tot ce se mai face acum are la bază inițiativele PDL. Senatorul și deputatul însă, ce au făcut pentru Covasna…? Orice parlamentar e mandatat să facă lobby pentru a aduce bani în județul în care a fost ales, să vină cei doi să arate ce au făcut până acum”, a încheiat liderul Codruț Opaiț.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.