POLITICA 11 martie 2011

PDL Covasna anunţă finanţări în zonele românești ale judeţului

de Monica Vrânceanu | 469 vizualizări
Președintele PDL Covasna, Dan Manolăchescu, a anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că zonele românești Hăghig și Sita Buzăului vor primi în cel mai scurt timp aproape 1 milion de lei în ideea continuării unor proiecte foarte importante pentru comunități, inițiate cu mai mult timp în urmă. Dan Manolăchescu a arătat că Sita Buzăului va primi 500.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de canalizare și peste

Președintele PDL Covasna, Dan Manolăchescu, a anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că zonele românești Hăghig și Sita Buzăului vor primi în cel mai scurt timp aproape 1 milion de lei în ideea continuării unor proiecte foarte importante pentru comunități, inițiate cu mai mult timp în urmă.

Dan Manolăchescu a arătat că Sita Buzăului va primi 500.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de canalizare și peste 50.000 de lei pentru realizarea terenului sportiv al Bazei Sportive, în vreme ce pentru Hăghig au fost prevăzuți 400.000 de lei pentru canalizare și alți sprox. 50.000 de lei pentru amenajarea unui teren sportiv. Dan Manolăchescu a subliniat că bugetele din acest an sunt unele austere, însă a ținut să arate că PDL nu s-a împiedicat de culoarea politică a primarilor și că a muncit pentru atragerea de fonduri acolo unde era necesar așa ceva. În același context, liderul PDL Covasna a subliniat că Întorsura Buzăului abia există pe harta localităților cu proiecte depuse la diverse autorități și ministere, în vreme ce se prevăd noi sume de bani pentru realizarea unor asfaltări la Dobârlău și a stației de epurare și a alimentării cu apă la Mărcuș. Astfel, prin proiectul Ministerului Dezvoltării şi Turismului, „10.000 de km de drumuri judeţene”, în Dobârlău se vor asfalta 8,5 km de la intersecţia cu DJ 121A până la Dobârlău Vale şi se va rezolva problema canalizării şi a staţiei de epurare din Dobârlău, dar şi a alimentării cu apă la Mărcuş.

„Am spus încă de la începutul mandatului de preşedinte al PDL Covasna că nu mă interesează culoarea politică a primarilor, în schimb comunicarea şi colaborarea transpartinică este cea importantă, iar aceste investiţii şi atrageri de fonduri sunt exact rezultatul acestei colaborări”, a declarat Manolăchescu.

Referindu-se la problema spitalelor din județ și la faptul că secția de la Întorsura Buzăului a Spitalului Județean de Urgențe (SJU) trece în administrarea Spitalului de Cardiologie Covasna, Dan Manolăchescu a punctat faptul că ar fi fost ”o crimă” ca soarta secției de la Întorsura și a miilor de oameni care depind de aceasta să fi fost lăsată în mâinile unor investitori privați sau în baza ”unui proiect nu foarte bine pus la punct, ca cel al primarului Leca Băncilă”.

”În momentul în care în țară se desființează spitale, este imposibil să se înființeze unul nou la Întorsura Buzăului. E clar că nu se mai fac altele, ci eventual în parteneriat public privat. Domnul primar Leca Băncilă are un proiect, iar dacă vor ajunge ei la guvernare (PSD - n.r.), vor avea și Ministerul Sănătății care probabil va fi încântat să scape de spital și să-l dea în administrarea orașului; atunci îl vor putea prelua și să facă ce vor dori cu el”, a mai spus Manolăchescu.

Liderul județean al PDL s-a referit și la protestele sindicatelor împotriva Codului Muncii pe care Guvernul și-a asumat săptămâna aceasta răspunderea și a explicat că noul Cod este unul în perfectă concordanță cu sistemul capitalist, existând în sistemul privat o zonă foarte puternică ce merge pe aprobarea acestuia.

În acest context, Manolăchescu a arătat că UDMR va rămâne alături de PDL și a atenționat asupra discursului foarte hotărât în acest sens al liderilor Uniunii.

”Vom merge mai departe alături de UDMR, nici nu văd o altă opțiune. Pentru județul Covasna, oricum nu cred că a existat un moment mai bun decât actualul, dovedindu-se că UDMR și PDL au făcut lucruri pe care PSD și PNL nu le-au făcut în anii trecuți şi nu le vor putea face vreodată, iar în acest sens mă refer în principal la fondurile care au ajuns în județ - cu forța pe care o au liderii UDMR covăsneni la nivelul organizației naționale, dar și pe linia PDL, s-au reușit foarte multe lucruri și s-au finalizat multe proiecte. Cu toate acestea, aş menţiona că cea mai importantă realizare a mea ca preşedine şi cred şi a UDMR este starea de calm interetnic ce s-a aşternut de când există această coaliţie”, a explicat Dan Manolăchescu.

Schimbări interne la PDL Covasna

În ceea ce privește PDL Covasna, Dan Manolăchescu a anunțat că pe 26 martie vor avea loc alegeri în cadrul Organizației de Tineret al cărei președinte interimar este acum Răzvan Comănici. Potrivit lui Manolăchescu, la alegerile Organizației de Tineret va lua parte, cel mai probabil, Sever Voinescu, urmând ca evenimentul să se desfășoare în prezența a aproximativ 80 de delegați.

Tot ca și chestiune internă, Dan Manolăchescu a anunțat că va solicita Biroului Permanent Județean (BPJ) și Colegiului Județean de Coordonare o rezoluţie privind retragerea sprijinului politic al lui Ciprian Vrânceanu din funcţia de consilier local la Ilieni.

”Domnul Vrânceanu are probleme personale pe care trebuie să și le rezolve singur şi nu profitând de funcţia de consilier oferită de o candidatură pe listele PDL la Ilieni”, a explicat Dan Manolăchescu, adăugând că odată cu retragerea sprijinului sau chiar o autosuspendare, Ciprian Vrânceanu va pierde mandatul de consilier local.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
HUN, 13 martie 2011
Zonele romanesti in secuime inseamna de fapt zone rromanesti...
eugen, 12 martie 2011
Am cautat pe site-ul oficial al Primariei Intorsura Buzaului proiectul cu spitalul pe care il are primarul localitatii dar nu am gasit nimic.Am cautat cu privirea prin oras si am vazut ca cele cateva citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.