POLITICA 24 iunie 2010

PCM se „fideszizează”

de Covasna Media | 286 vizualizări
Civicii maghiari vor să adapteze reţeta de succes a Fidesz-ului în pregătire pentru viitoarele alegeri Apropierea dintre PCM și partidul Fidesz din Ungaria se va concretiza în următoarea perioadă prin prelucrarea „reţetei de succes a Fidesz”, totul în perspectiva alegerilor de peste doi ani. Președintele PCM Sfântu-Gheorghe, Balint Jozsef, a declarat că relaţia dintre PCM și Fidesz este una foarte apropiată și se bazează pe sprijinul lor și de acum încolo.

Civicii maghiari vor să adapteze reţeta de succes a Fidesz-ului în pregătire pentru viitoarele alegeri

Apropierea dintre PCM și partidul Fidesz din Ungaria se va concretiza în următoarea perioadă prin prelucrarea „reţetei de succes a Fidesz”, totul în perspectiva alegerilor de peste doi ani.

Președintele PCM Sfântu-Gheorghe, Balint Jozsef, a declarat că relaţia dintre PCM și Fidesz este una foarte apropiată și se bazează pe sprijinul lor și de acum încolo.

„Degeaba spune UDMR că PCM a rămas în afara vieţii politice maghiare, e doar o sugestie a lor. Relaţiile noastre cu Fidesz sunt foarte bune și contăm în continuare pe sprijinul lor, în primul rând moral și ideologic și abia ulterior dacă este posibil și financiar. Vom prelucra metodele lor de formare a partidului, ei ajungând de la 4.600 de membri în 2002 la 40.000 în prezent”, a declarat Balint.

Potrivit acestuia, reţeta de succes a Fidesz este apropierea de oameni și existenţa unor persoane de legătură între partid și alegători.

Liderul civicilor maghiari din municipiu a arătat că cele două partide au idei și ideologie foarte apropiate și niciodată nu au fost negate legăturile dintre PCM și Fidesz. Balint a mai declarat totodată că în cadrul întâlnirii care a avut loc săptămâna trecută la Suseni, în judeţul Harghita, în organizarea PCM, oaspetele a fost directorul Fidesz, acest lucru demonstrând legătura dintre cele două partide.

Fonduri pentru sinistraţi

În altă ordine de idei, Balint a anunţat că organizaţia judeţeană a PCM Covasna a strâns până în prezent peste 16.000 de lei în cadrul unei campanii de ajutorare a sinistraţilor din Ungaria, și intenţionează să facă acest gest și pentru România, în cazul în care ploile continuă și oamenii vor avea nevoie de ajutor.

În total ei și-au propus să strângă peste 20.000 de lei și vor continua campania până la finele lunii. De asemenea, în cazul în care ploile puternice continuă și la noi în ţară și va fi nevoie, Balint a menţionat că vor organiza o campanie similară și pentru România. Sumele au fost colectate atât la sediile organizaţiilor din judeţ, cât și într-un cont.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.