POLITICA 10 august 2011

PCM Covasna: „Demisia lui Cseke este joc politic”

de Székely Emőke | 332 vizualizări

Liderul PCM Covasna, Kulcsar-Terza Jozsef, este de părere că „demisia ministrului sănătăţii, Cseke Attila, este o nouă dovadă a faptului că UDMR ţine mult mai mult la fotoliul de catifea decât la interesele maghiarilor din Transilvania. Această decizie a lui Cseke trebuia luată de mult, dar tind să cred că faptul că a făcut acest pas este totuşi o dovadă de curaj din partea lui”. Liderul PCM este de părere că această decizie este de fapt un joc politic, prin care Cseke doreşte să îşi asigure un nou mandat de senator la alegerile parlamentare de anul viitor.

Preşedintele Colegiului farmaciştilor Covasna, Nagy Andras, membru PCM, este de părere că această demisie era necesară, dar nu a venit tocmai la momantul potrivit. „Cseke Attila a început o reformă în sănătate, reformă pe care nu a terminat-o. Ar fi esenţial ca CAS să intre în subordinea Ministerului Sănătăţii pentru că este vorba de o instituţie cu un capital social de 8 miliarde de lei, şi astfel s-ar vedea unde sunt găurile negre care absorb banii contribuabililor”, a declarat Nagy Andras.

Despre eventualul succesor al lui Cseke, Nagy Andras a spus că „în cazul în care noul ministru va fi medicul Ritli Ladislau, salut faptul că este vorba de un om care cunoaşte problemele din sistem, dar dacă nu va fi o rectificare serioasă de buget, mă tem că nu va avea mai multe şanse decât a avut predecesorul său”.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.